elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Coneix als sis candidats que competeixen per la disputada alcaldia de Castelló

Coneix als sis candidats que competixen per la disputada alcaldia de Castelló
Coneix als sis candidats que competixen per la disputada alcaldia de Castelló
  • Els principals contrincants polítics expliquen el seu projecte per a la ciutat

Castelló de la Plana es troba en plena campanya electoral per les eleccions municipals del 28 de maig, un dia en què es decidirà qui pren la vara de comandament de l'Ajuntament.

Amparo Marco (PSPV) es presentarà per tercera vegada per a tractar de revalidar l'alcaldia mentre que el seu principal oponent serà Begoña Carrasco (PP), qui intentarà per segona vegada aconseguir la vara de comandament de la capital.

Segons les últimes enquestes, siga qui siga el que governe, necessitarà el suport d'altres partits. Actualment el PSOE (9 regidors) ho fa amb Compromís (3), que tornarà a presentar al vicealcalde Ignasi García com a candidat amb l'objectiu de millorar resultats i amb Podem-EU (2), que presenta a Marisol Barceló després de l'eixida de la cara visible de Fernando Navarro de la formació.

En el flanc dret, Vox també ha renovat cares per a tractar d'augmentar la seua representació municipal ajudats a pujar pel creixement estatal dels últims anys. Així, el seu candidat per al 28M serà l'advocat Antonio Ortolá per a substituir al seu actual representant, Luciano Ferrer.

En l'altre costat, després de diversos canvis en Ciutadans, el també advocat Eduardo del Pou lluitarà perquè el partit taronja (amb tres regidors en quedar una altra ex regidora com no adscrita) aconseguisca alguna representació en el ple municipal després del daltabaix patit a nivell nacional.

Quin projecte de ciutat tenen? Quines són les seues principals propostes? En elperiodic.com hem demanat als sis principals candidats que desgranen de manera concisa quin futur volen per a la capital de la Plana.

Amparo Marco (PSPV)

L'actual alcaldessa i candidata socialista intentarà revalidar el seu mandat per quatre anys més i ho fa secundant-se en l'aval de la gestió econòmica. Així, Marco destaca que en els últims 8 anys s'han sanejat els comptes municipals rebaixant impostos, e ha ha aprovat després d'una dècada als llimbs jurídic un Pla General “per a donar cobertura legal al futur de la ciutat” i s'ha reforçat l'escut social municipal.

Per als pròxims anys l'alcaldessa aposta per “tancar un cercle virtuós” amb el tancament de la ronda de circumval·lació, reformar el passeig marítim per a tancar les platges i el Mercat Central perquè siga un revulsiu per a la ciutat. “Amb la gestió de 86 milions d'euros en fons europeus demostrarem que no és incompatible el creixement econòmic amb la sostenibilitat mediambiental”.

Begoña Carrasco (PP)

La líder de l'oposició i candidata del Partit Popular lluitarà per l'alcaldia amb “el compromís de tenir una ciutat més neta, més ben il·luminada, amb més seguretat i impulsarun pla d'asfaltat”. No obstant això, Carrasco apunta al fet que “la primera preocupació dels castellonencs és arribar a fi de mes davant la pujada de tot”, per la qual cosa indica que “la nostra prioritat serà l'ocupació i baixar els impostos”.

D'altra banda, planteja fomentar la capitalitat de Castelló amb la reforma d'estadi Castalia “perquè estiga a l'altura del club i els afeccionats” i la reforma del Mercat Central “perquè es convertisca en un aparador dels productes de la nostra terra i en un centre turístic i gastronòmic per a retornar la vida al centre de la ciutat”.

Ignasi García (Compromís)

El candidat a l'alcaldia per la formació valencianista creu que la millor manera de millorar la ciutat i el Grau és aconseguir “una ciutat de drets, serveis, oportunitats i diàleg” i proposa una bateria de mesures com el reforç de l'atenció primària sanitària, la renovació dels centres escolars, la millora del transport públic o l'increment fins a 100km de la xarxa de carrils bici que, això sí, “han de ser segurs i estar cohesionats”.

A més, des de Compromís se centren en plantejar la formació com una manera de “generar ocupació estable i digna” a la ciutat, a impulsar les comunitats energètiques per a reduir la factura de la llum i també proposen crear una marca esportiva local per a atraure patrocinadors.

Eduardo del Pozo (Ciutadans)

El candidat liberal considera que “s'ha de reactivar l'economia com més prompte millor” i “impulsar un sistema fiscal just” a la ciutat. A més, plantegen com a prioritat oferir oportunitats de treball i habitatge als joves, així com suports a les famílies per a costejar l'educació dels seus fills i per a millorar la conciliació.

Marisol Barceló (Podem-Esquerra Unida)

La candidata per la coalició d'esquerres planteja per a la ciutat un pla d'ajuda a les famílies treballadores facilitant serveis de psicologia, dentista i oculista, així com estenent el bo transporte gratuït i la gratuïtat de les activitats extraescolars.

Altres mesures que proposa la coalició són uns bons comercie dirigits als comerços de barri o la creació d'una banca municipal per a atorgar microcrèdits per a la reforma d'habitatges populars, els projectes de petites empreses o l'impuls de les energies renovables a la ciutat.

Antonio Ortolá (Vox)

Per part seua, el candidat per Vox defensa que s'ha de “crear riquesa obrint la ciutat al trànsit” i “atraient inversió al sòl industrial”. A més, aposta per augmentar la seguretat i els serveis socials perquè “a la ciutat hi ha moltes persones necessitades”, al mateix temps que proposen baixar els impostos “reduint la despesa inútil que es malbarata”.

Pujar