30 d’octubre de 2020 30/10/20

Burjassot s'ompli de pólvora i festa amb l'arribada de les Falles 2020

Burjassot s'ompli de pólvora i festa amb l'arribada de les Falles 2020 - (foto 1)
  • La programació fallera arranca aquest dissabte 29 amb la Cavalcada de l'Humor

L'arribada del mes de març té un significat especial per als milers de valencians que es veuen involucrats en la celebració de les Falles. L'olor de pólvora, les revetles i les tradicions culturals més arrelades, són només alguns dels components que fan d'aquesta festa una cita inigualable a qualsevol altra.

Les Falles no sols viuen en la capital, i exemple d'això és el programa d'actes que s'ha elaborat des de l'Ajuntament de Burjassot perquè veïns i fallers locals puguen gaudir de les festes josefinas sense eixir dels carrers del municipi. Després de viure el passat cap de setmana, un emotiu acte en el qual les màximes representants de la festa fallera es van presentar a la societat burjassotense, aquest cap de setmana arranca la part més potent del programa.

“El dissabte passat ja vam tindre un gran acte. Ara ja entrem quasi en plenes falles 2020 i ho fem amb la Cavalcada de l'Humor” explica la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros en declaracions a elperiodic.com. Ho fa il·lusionada per les setmanes que arriben i posant en valor el gran esforç que es realitza any a any perquè tots puguen viure i gaudir d'unes grans festes.

A més, recorda que en aquest any les falles del municipi valencià tindran un dia més de l'habitual a causa del canvi de data de la Crida de València: “Enguany tenim la sort de comptar amb un dia més que, encara que ha modificat una mica el calendari faller, és una oportunitat per a gaudir una mica més de les falles”.

Un dia més per a gaudir de la festa valenciana que es viu amb especial afecte a Burjassot perquè, a diferència del que passa en altres consistoris, aquest compte amb la seua pròpia regidoria de Falles separada de la de Festes dotant-los així d'un major protagonisme durant tot l'any.

Li preguntem a la responsable què és el que fa tan especial viure les Falles a Burjassot i no dubte: “La *germanor que es viu entre les tretze comissions. El bon rotllo, sempre estan disposades a col·laborar en tot el que se'ls necessita”.

Programa d'Actes

El programa d'actes elaborat per l'Ajuntament en col·laboració amb l'agrupació de falles que integra a les tretze comissions de Burjassot arranca, com ja hem dit, aquest mateix dissabte amb la Cavalcada de l'Humor.

Una cita que cada any aconsegueix aglutinar al seu voltant a centenars de veïns que volen gaudir del recorregut en el qual els més xicotets són els grans protagonistes. La cavalcada arranca a les 18 hores des de la Plaça de l'Ajuntament i des de la Plaça Sequera. Una vegada finalitzat el recorregut, la fi de festa serà sobre les 23 hores al carrer Hernán Cortés on tindrà lloc l'actuació de l'Orquestra València.

Tan sols uns dies després (dijous 5 de març) tindrà lloc la recepció de Ninots a la Casa de la Cultura de Burjassot per a començar a conformar la que serà l'exposició del Ninot d'enguany. Les portes de la mostra s'obriran el dissabte 8 a la vesprada i no es tancaran fins al dia 14, set dies en què s'espera siguen molts els veïns que s'acosten a apreciar l'art faller.

Aqueix mateix cap de setmana, la pólvora acapararà mirades i també algun despertador amb motiu de la celebració de la ‘Burjadespertà’. Tots els fallers prendran els carrers des de primera hora del matí partint des de la Plaça de la Concòrdia.fent una crida al veïnat perquè no perden el temps i isquen a gaudir de les falles.

A més, el dia 8 de març a partir de les 23 hores se celebrarà en la Plaça de l'Ajuntament la Nit d’Albaes en honor a les Falleres Majors i Presidents.

De cara al que són els dies grans de les Falles, el dia 16 de març està prevista una mascletà al carrer Pintor Goya que servirà com a preludi a l'ofrena de flors a la patrona de Burjassot, la Mare de Deu de la Cabeça. Posteriorment s'entregaren els premis a les diferents comissions.

Una ofrena de flors que es repetirà el dia 17 per a quan les tretze comissions es traslladaran fins a València per a honrar a la Verge dels Desemparats, al costat de la resta de Falles pertanyents a la Junta Central Fallera.

Finalment, com no podia ser d'una altra manera, el dia 19 el foc omplirà la localitat amb la *cremà dels monuments fallers donant així per concloses les activitats d'aquestes festes.

Pujar