elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença el juí contra 'la manada' de Burjassot

Comença el juí contra 'la manada' de Burjassot
  • El juí es prolongarà fins a este divendres 26 d'abril i en ell, el fiscal sol·licitarà penes de cinc i sis anys

La Ciutat de la Justícia de València acull des d'este matí el juí contra 'la manada' de Burjassot, que presumptament va agredir i va realitzar una violació múltiple a dos xiquetes de 12 i 13 anys en 2022.

El juí es prolongarà fins a este divendres 26 d'abril i en ell, el fiscal sol·licitarà penes de cinc anys d'internament i quatre de llibertat vigilada per a tres dels acusats, mentres que per a l'altre acusat demana sis anys en un centre tancat i tres sota vigilància. No obstant això, el quint integrant del ramat no serà jutjat perquè tenia menys de 14 anys en el moment dels fets.

La vista oral se celebrarà a porta tancada, sense públic ni mitjans de comunicació a la sala. A més, ja es va avançar que les víctimes no declararan presencialment en el juí, per la qual cosa les dos xiquetes no reviuran els fets de la nit de l'agressió sexual. En este sentit, des de l'Institut de Medicina Legal de València es va aconsellar que les menors no declararen pel bé de la seua salut mental.

Els fets van ocórrer a l'abril de 2022 en una casa abandonada a Burjassot, on les menors havien quedant a través d'Instagram amb un grup de menors per a passar la vesprada, encara que la vesprada va acabar derivant en dos violacions.

Pujar