13 d’agost de 2020 13/8/20

El PP dóna suport a millores fiscals als productors de DO Raïm del Vinalopó

El PP dóna suport a millores fiscals als productors de DO Raïm del Vinalopó - (foto 1)
  • Els candidats César Sánchez, Macarena Montesinos, María Ángeles Quiles i Adela Pedrosa reclamen ajudes per a la reducció de l'assegurança agrària i de l'IBI rústic, entre altres

MÉS FOTOS
El PP dóna suport a millores fiscals als productors de DO Raïm del Vinalopó - (foto 2)

El Partit Popular reclama millores fiscals als productors de la Denominació d'Origen (DO) Raïm del Vinalopó davant el “assetjament fiscal” al qual sotmet el Govern del PSOE als agricultors d'aquest tradicional producte alacantí. “El Partit Popular aposta, en tots els sectors i també en aquest, per menys imposats als qui donen tant de treball i creen un producte únic a tot el món que és símbol de la província d'Alacant i del Nadal espanyol”, assegura el número u en la candidatura popular al Congrés dels Diputats, César Sánchez.

Els candidats populars al Congrés César Sánchez, Macarena Montesinos i María Ángeles Quiles, i al Senat Adela Pedrosahan visitat aquest dimarts el magatzem de raïm Ignacio Prieto, a Aspe. Allí han pogut comprovar el procés de recol·lecció i distribució del raïm embossat del Vinalopó, un producte únic de la província d'Alacant que s'exporta a tothom.

Els candidats donen suport a les reivindicacions dels productors en la reducció de l'IBI rústic, cotitzacions socials i ajudes per al pagament de les assegurances agràries. Sánchez s'ha referit a “la necessitat de donar suport al sector agrícola de la província, no sols per raons d'ocupació, amb 15.000 llocs de treball directes i indirectes, sinó també mediambientals”.

Explica que “l'agricultura fixa població als nostres pobles i evita que avanç la desestimació provocada pel canvi climàtic gràcies a les dues mil hectàrees de la DO Raïm del Vinalopó”, per la qual cosa “recolzar als nostres agricultors és consolidar el futur del nostre territori”. A la delicada situació que viuen els productors se suma la necessitat d'un proveïment segur d'aigua a un preu raonable.

“El PSOE no pot garantir que mantindrà els actuals cabals”, afirma la diputada Macarena Montesinos, “i només el Partit Popular manté la necessitat d'impulsar un Pacte Nacional de l'Aigua perquè mai li falte a la nostra terra malgrat els vaivens socialistes”. La candidata María Ángeles Quiles recorda, en aquest sentit, que el transvasament Xúquer-Vinalopó “porta mesos bloquejat igual que ha ocorregut amb Pedro Sánchez en el Congrés dels Diputats”. Assegura que “el Partit Popular és l'únic capaç de posar en marxa Espanya i les mesures que tant necessiten els productors de Raïm Embossat del Vinalopó”.

Per part seua, laedenes Adela Pedrosa recorda que “el 40% de la collita de raïm embossat s'exporta a tothom” i que aquest producte també està afectat per l'increment d'aranzels imposat pels Estats Units. “L'Executiu ha de barallar també a la Unió Europea perquè totes les administracions minimitzen els danys que puga patir el sector”, apunta.

Pujar