elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries

L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries
  • Les estan elaborant un grup de 8 voluntaris amb les seues impressores 3D gràcies al material cedit pel consistori i les empreses locals Almuplas, Ercros i el laboratori de pròtesis dentals Paula Pinilla

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries - (foto 2)
L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries - (foto 3)
L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries - (foto 4)
L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries - (foto 5)
L'Ajuntament d'Almussafes reparteix les primeres viseres anti-esguitades solidàries - (foto 6)

Les viseres anti-esguitades produïdes a Almussafes gràcies a la col·laboració d'un grup de voluntaris, de l'Ajuntament del municipi, de dues empreses situades en el Polígon Nord de la població (Almuplas i Ercros), i del laboratori de pròtesis dentals local Paula Pinilla, ja estan començant a utilitzar-se. El dissabte van ser entregades algunes unitats en la Residència ‘La Vila’ i en el servei d'urgències del Centre de Salut de Benifaió, mentre que hui, dilluns 30 de març, la distribució ha continuat en l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, la Policia Local i en altres col·lectius que necessiten d'una major protecció enfront del Covid-19. En els pròxims dies s'espera que també puguen repartir-se en diversos hospitals valencians, des d'on han sol·licitat ajuda al projecte per a millorar el seu nivell de protecció. “El meu més profund agraïment a aquestes persones que dediquen el seu temps i els seus recursos a ajudar als altres. Sempre estarem en deute amb vosaltres”, ha assenyalat l'alcalde, Toni González.

El repartiment de les pantalles anti-esguitades elaborades amb impressores 3D gràcies a un grup de voluntaris i la col·laboració de l'Ajuntament d'Almussafes i tres empreses de la localitat ja ha començat. L'alcalde, Toni González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, es van traslladar el passat dissabte 28 de març a la vesprada a la Residència ‘La Vila’ per a entregar al personal responsable de cuidar als i les majors que viuen en la infraestructura el primer dels packs que està previst entregar als treballadors i les treballadores amb major risc de contraure el Covid-19. També va rebre algunes unitats el personal sanitari del servei d'urgències del Centre de Salut de Benifaió, atés que el d'Almussafes ja disposa de la corresponent protecció.

Hui, dilluns 30, el repartiment ha continuat amb l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, els membres de la qual estan participant activament en el control de les distàncies de seguretat en els establiments oberts al públic i en la iniciativa #ElMeuAniversariElPasseACasa, i la Policia Local, que ha reforçat la vigilància en tot el terme municipal per a garantir que es compleix el reial decret de l'estat d'alarma. En aquesta primera tanda s'han elaborat més d'un centenar d'unitats d'aquestes pantalles anti-esguitades, encara que no es descarta ampliar la producció per a poder abastar altres col·lectius exposats a la transmissió del coronavirus. De fet, també està previst enviar aquestes viseres a diversos hospitals valencians, des d'on han sol·licitat col·laboració al projecte per a poder combatre el virus amb uns majors nivells de protecció.

La iniciativa, emmarcada dins del projecte autonòmic ‘Comunitat Maker de la Comunitat Valenciana contra el Coronavirus’, va començar a Almussafes amb 7 voluntaris, però ja s'ha sumat un nou integrant i en els pròxims dies s'espera que altres tres persones s'incorporen a ella. Així mateix, als proveïdors de material inicials, el propi consistori i l'empresa local Almuplas, s'han sumat en les últimes hores Ercros, companyia situada també en el Polígon Industrial Nord, i el laboratori de pròtesis dentals de la població Paula Pinilla, que han volgut unir-se al projecte per a facilitar i impulsar el seu desenvolupament.

“El meu més profund agraïment a aquestes persones que dediquen el seu temps i els seus recursos a ajudar als altres. Sempre estarem en deute amb vosaltres. Des de l'Ajuntament els hem facilitat i els continuarem proporcionant els elements necessaris per a fabricar les viseres, un material que també els han donat Almuplas, Ercros i el laboratori Paula Pinilla, empreses a les quals vull fer extensible el meu agraïment per la seua solidaritat”, afirma el primer edil, qui recorda que “no pararem fins a derrotar aquesta pandèmia” i que per a això tots podem ajudar quedant-nos a casa.

Fabricació ràpida i material accessible

Aquestes viseres anti-esguitades, que compten amb l'aval del personal sanitari, requereixen un procés de fabricació ràpid i prevenen el contagi per l'esguitada que pot generar una persona en parlar o tossir. A la part que s'imprimeix se li ajusta una làmina d'acetat de 180 grams, que és la que actua com a pantalla de protecció. Finalment, se li afig una goma per a poder fixar la visera al cap. “Afortunadament es tracta de material bastant accessible i que els hem entregat perquè puguen començar la confecció de les primeres unitats que, per descomptat, cedeixen de manera totalment gratuïta”, recordava el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, el passat dijous després de començar el repartiment dels elements necessaris en el domicili de les persones voluntàries.

Pujar