elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran

Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran
  MÉS FOTOS
  Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran - (foto 2)
  Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran - (foto 3)
  Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran - (foto 4)
  Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran - (foto 5)
  Les comissions falleres d'Almussafes inicien la recta final de la seua setmana gran - (foto 6)

  Almussafes ja està en plenes festes falleres i es prepara per a viure amb intensitat un cap de setmana replet d'activitats relacionades amb aquesta tradició tan arrelada a la cultura valenciana. La Junta Local Fallera de la localitat ha organitzat per a aquests dies una cercavila de gala, l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats i totes les iniciatives previstes per a la festivitat del 19 de març, dia de Sant Josep. Durant la jornada del dilluns, està prevista la celebració d'una cercavila i una eucaristia, el tret d'una mascletà en l'esplanada del Centre Cultural i la cremà dels sis monuments plantats en la població.

  Les comissions falleres d'Almussafes es preparen per a viure les jornades més intenses i emocionants de tot el calendari festiu. Fins ara ja han desenvolupat part de la programació prevista en les seues respectives agendes, però des de demà dissabte 17 i fins al pròxim dilluns 19, Dia de Sant Josep, celebraran els actes més destacats.

  A més de les iniciatives pròpies de cadascuna de les entitats, des de la Junta Local Fallera del municipi s'han organitzat una sèrie de propostes per a potenciar el sentiment d'unitat i companyonia entre les falles de la població. D'aquesta forma, el dissabte, el diumenge i el dilluns es reuniran per a compartir algunes de les tradicions associades a aquesta festa.

  Demà, dissabte 17 de març, a les 18.30 hores, les comissions realitzaran una cercavila de gala conjunta en la qual recorreran nombrosos carrers de la localitat. El diumenge 18, a les 18 hores, tornaran a reunir-se per a celebrar l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats en una convocatòria que començarà i conclourà en el Parc Central.

  Sens dubte, la jornada més important de totes serà la del dilluns 19 de març, festivitat de Sant Josep, en la qual les falles La Torre, Primitiva i Mig Camí es traslladaran fins a l'església parroquial Sant Bertomeu Apòstol per a compartir una eucaristia en honor al sant a les 12 hores, després de la qual es dirigiran a l'esplanada del Centre Cultural, lloc en el qual a les 14 hores es dispararà una mascletà conjunta.

  A la nit, a les 22 hores, es calarà foc als tres monuments infantils. A les 23 hores es cremarà el monument gran de la Falla La Torre, a les 23.30 hores el de la Falla Primitiva i, per a finalitzar, a les 24 hores el de la Falla Mig Camí.

  Pujar