elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ford fabricarà 300.000 unitats a l'any d'un nou cotxe a Almussafes a partir de 2027

Ford fabricarà 300.000 unitats a l'any d'un nou cotxe a Almussafes a partir de 2027

  Ford fabricarà 300.000 unitats a l'any d'un nou model de cotxe en la planta d'Almussafes a partir de 2027. Es tracta d'un model que garantirà càrrega de treball per a esta fàbrica i la prepara per al futur, segons ha manifestat la companyia al Comité d'Empresa.

  El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha valora molt positivament l'anunci conegut este divendres: "Confirma la fortalesa de la indústria de l'automòbil a Espanya i és una bona notícia per a València".

  Amb esta adjudicació del nou model Ford "reconeix la labor i la competitivitat de la planta de València a nivell mundial", expliquen des del Ministeri, que assegura "seguirà en contacte amb l'empresa per a continuar treballant pel present i futur d'Almussafes en la Comunitat Valenciana".

   

  El nou model

  El nou cotxe que es fabricarà a València no serà elèctric 100%, però en termes globals de càrrega de treball i ocupació garantirà nivells superiors al que suposaria hui dia una plataforma elèctrica.

  L'opinió d'UGT

  “Com hem manifestat des del primer moment, això no ho resol tot i ara caldrà abordar el tema de l'ocupació”, ha indicat el sindicat.

  “Malgrat les dificultats que encara haurem de sortejar i tenint en compte la situació d'incertesa que hem viscut en els últims mesos i que va arribar a ser verdaderament preocupant, hui podem dir que portem una molt bona notícia”, han continuat des d'UGT.

  Què opina el clúster de l'automoció?

  El Clúster d'Automoció i Mobilitat de la Comunitat -AVIA- valora de forma molt positiva l'anunci que Ford ha traslladat als treballadors de la planta d'Almussafes amb l'adjudicació de 300.000 unitats del nou model que es llançarà a mitjan 2027 i que s'ha conegut este matí, després de la reunió mantinguda entre la direcció de Ford Motor Company i els representants sindicals de la companyia.  
   
  En paraules del president d'AVIA, Francisco Segura, “este anunci és una excel·lent notícia i completa la informació de la qual disposàvem, ja que confirma tant la data en la qual s'iniciarà la fabricació com els volums i càrrega de treball”.

  Pujar