21 de gener de 2021 21/1/21

Els CEIP d'Almussafes celebren amb el seu alumnat el Dia de l'Arbre

Els CEIP d'Almussafes celebren amb el seu alumnat el Dia de l'Arbre - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els CEIP d'Almussafes celebren amb el seu alumnat el Dia de l'Arbre - (foto 2)
  Els CEIP d'Almussafes celebren amb el seu alumnat el Dia de l'Arbre - (foto 3)
  Els CEIP d'Almussafes celebren amb el seu alumnat el Dia de l'Arbre - (foto 4)

  Hui, dimecres 31 de gener, els CEIP Almassaf i Pontet, en col·laboració amb el Consistori d'Almussafes, han celebrat amb magnificència el Dia de l'Arbre amb la realització de dues activitats en les quals l'alumnat d'aquests dos centres educatius ha tingut l'oportunitat de plantar arbres i hortalisses i conèixer en profunditat la importància d'apostar pels hàbits de vida saludable i de preservar l'entorn. Els escolars han plantat més de 100 arbres en el Parc Rural, on s'han traslladat durant el matí amb bicicleta i caminant, i han participat en la plantació d'hortalisses en els horts situats en els seus respectius patis.

  El Dia de l'Arbre, que a Espanya se celebra cada 31 de gener per a conscienciar a la població sobre la necessitat de preservar els boscos i els espais naturals, s'ha commemorat intensament aquest matí a Almussafes per part de l'alumnat dels dos centres d'educació infantil i primària de la localitat, Pontet i Almassaf.

  A les 9.30 hores, un centenar d'escolars de sisé de primària de tots dos col·legis s'han citat a les portes de l'edifici de l'Ajuntament de la localitat per a partir junts cap al Parc Rural. En l'esplanada enfront de la casa consistorial, l'alcalde, Toni González, i la regidora de Medi ambient, Teresa Iborra, han acomiadat als participants en aquesta iniciativa, els qui s'han traslladat fins a la citada zona verda del municipi amb bicicleta i a peu.

  Una vegada allí, els joves han pogut col·laborar al costat de la brigada municipal en la plantació de dos arbres grans i d'altres 100 xicotets, espècies que han sigut cedides per part de l'executiu municipal amb l'objectiu de conscienciar al col·lectiu infantil de la necessitat de cuidar l'entorn per a preservar la qualitat de l'aire i, en definitiva, el medi ambient. Aquesta xifra suposa un destacat augment d'unitats respecte a l'activitat realitzada en 2017, atés que en aquella ocasió es van plantar 20 arbres de diferents espècies.

  "Des de l'Ajuntament pensem que és necessària aquesta tasca de conscienciació perquè són les noves generacions les que han de gestionar l'ús del mitjà natural", explica Teresa Iborra. "En aquesta labor la Regidoria que coordine i les direccions dels tres centres educatius situats en la localitat treballem braç a braç perquè a poc a poc anem percebent els resultats de les diferents campanyes iniciades", destaca.

  Tant la Policia Local com els voluntaris de Protecció Civil han acompanyat amb bicicleta i moto a la comitiva fins al citat recinte, en el qual el consistori realitza periòdicament diferents intervencions de manteniment per a facilitar l'estada de la ciutadania durant les jornades en les quals s'obrin les seues portes per a oferir una alternativa d'oci en dates assenyalades.

  Horts escolars

  Paral·lelament a aquesta activitat, tant el Pontet com l'Almassaf han coordinat una altra iniciativa amb la qual pretenen donar a conèixer el procés de producció de productes agrícoles i el seu consum per part dels més joves. El conjunt de l'alumnat del Pontet, prop de 200 persones, han anat passant per cursos durant la jornada per l'hort condicionat en les seues instal·lacions per a plantar enciams i bledes. Per la seua banda, els escolars de segon curs de Primària i d'Infantil 5 Anys de l'Almassaf han fet el propi en el pati del seu centre amb les mateixes varietats d'hortalisses, plantacions que ells mateixos s'encarregaran de cuidar fins al moment de la seua collita.

  Pujar