8 de juliol de 2020 8/7/20

Xilxes trau a licitació l'estació de bombeig de la Ratlla de la Llosa per a millorar la canalització i ús de l'aigua de pluja

    Xilxes ha tret a licitació pública la nova estació de bombeig de la séquia de la Ratlla de La Llosa amb la finalitat de millorar l'extracció de l'aigua de pluja i al mateix temps facilitar a l'agricultor la seua òptima distribució cap als camps de cultiu.

    El projecte per a reemplaçar la vella estació de bombeig de la Ralla de La Llosa, que fa diversos anys va quedar obsoleta, ix a licitació per valor de 175.000 euros. Així mateix, l'informe de licitació estableix un període de tres mesos per a la seua execució des del mes de juny.

    Amb la posada en funcionament de la nova estació de bombeig la Regidoria d'Agricultura pretén canalitzar amb major eficàcia les aigües pluvials que arriben a la zona en forma de fortes avingudes procedents del nucli urbà i redirigir-les cap al mar. De la mateixa manera, es beneficia als agricultors, ja que podran determinar el nivell de l'aigua que inunda els camps segons les necessitats de la zona de cultiu.

    En els últims anys, al no estar operativa la vella estació de bombeig de la Ratlla de la Llosa, l'estació de L´Illa assumia la competència de tota la zona de manera que no es podia regular diferents nivells de reg. Amb dues estacions de bombeig treballant de forma independent aquest problema queda resolt.

    Pujar