elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de 2019 consolida el model amb algunes millores en seguretat i accessibilitat

La Fira de 2019 consolida el model amb algunes millores en seguretat i accessibilitat
  • El dia 19 hi haurà un dia de Fira sense soroll, a proposta d'Axatea, associació de familiars de persones amb trastorn de l'espectre autista

MÉS FOTOS
La Fira de 2019 consolida el model amb algunes millores en seguretat i accessibilitat - (foto 2)

Aquest dijous s’ha presentat a l’Ajuntament la programació oficial de la Fira d’Agost 2019, amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la reina de la Fira Laura Vidal i el regidor Pedro Aldavero. L’acte ha servit per anunciar alguns canvis que busquen millorar l’experiència firera. «S’ha fet un esforç per tal d'aconseguir millores tant en seguretat com en accessibilitat, per tal que discórrer per la fira siga més senzill i més còmode» ha explicat Cerdà, qui també ha manifestat que es mantindran els cinc espais escènics consolidats en anteriors edicions. L’alcalde de Xàtiva també ha comentat que el mercat valencià passarà a la Glorieta de José Espejo, on s’espera que es consolide i siga atractiu per tothom. Com a conseqüència, l'espai multimèdia passa a la plaça Santa Anna.

Una de les novetats més cridaneres d’aquesta fira és que a proposta de l'associació de pares i mares de fills amb trastorns de l'espectre autista, AXATEA, s'ha organitzat un dia de fira sense soroll. El dia 19 d’agost, de 10 a 20 hores, no hi haurà música a les atraccions ni al Reial de la Fira, fomentant així una fira inclusiva. Es pretén que aquestes persones, que tenen problemes com a conseqüència del soroll, puguen gaudir també d’un dia a la Fira de Xàtiva com es mereixen.

S'ha ampliat l'espai destinat a la Fira d'Automoció, que s'estendrà fins ocupar part del carrer Acadèmic Maravall, i s'instal·larà una nova carpa en la zona de la Fira de Bestiar per als espectacles eqüestres. Hi haurà un altre castell de focs artificials, a més dels ja tradicionals d'inauguració i cloenda. Es dispararà a la una de la matinada del dia 19 d'agost. A més a més, l'ornamentació lumínica s'estendrà també a l'avinguda de Selgas.

Per la seua banda, la reina de la Fira, Laura Vidal Martí, ha declarat que «tinc moltes ganes de conéixer la fira d’aquest any, tots els actes i vore-la des d'aquest punt de vista. En definitiva, tinc moltes ganes de viure-la». Finalment, el nou regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero ha manifestat que afronta el repte d'aquesta nova delegació amb moltes ganes, il·lusió i confiança amb l'equip d'organització de la Fira d'Agost.

Pujar