elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva acull la jornada de tancament del curs d’Auxiliars de Conversa a la Comunitat Valenciana

Xàtiva acull la jornada de tancament del curs d’Auxiliars de Conversa a la Comunitat Valenciana
  • Més d’un centenar de participants han assistit a la jornada

MÉS FOTOS
Xàtiva acull la jornada de tancament del curs d’Auxiliars de Conversa a la Comunitat Valenciana - (foto 2)

El CIPFP La Costera ha acollit aquest dimecres la jornada de tancament del curs d’Auxiliars de Conversa, un programa que forma part del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) i que està gestionat a la Comunitat Valenciana per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació.

A la cita, a la qual han assistit més d’un centenar de participants, també han estat presents l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el Consul de Filipines Manuel Carrión Sánchez, el Director General d’Ordenació Educativa Luis Torres Otero, el Cap del Servei d’Educació Plurilingüe i l’Agent Consular dels Estats Units a la Comunitat Valenciana.

S’ha realitzat una taula redona amb la participació d’auxiliars en centres educatius de localitats com ara Carcaixent, Senyera, Algemesí, Xàtiva, Alzira i Sueca; i també altra intervenció amb l’explicació de les experiències assolides durant el present curs. La jornada ha finalitzat amb una visita cultural a la ciutat.

El programa d’auxiliars de conversa en llengua estrangera es du a terme amb auxiliars de conversa seleccionats pel Ministeri amb la finalitat de donar suport al professorat i desenvolupar la competència comunicativa oral en llengua estrangera de l’alumnat. La funció principal dels auxiliars és fomentar les destreses orals de l’alumnat, a més de promoure actituds positives envers la interculturalitat.

«Aquestes persones han sigut ambaixadors dels seus països, oferint-nos no sols coneixements lingüístics, sinó també un trosset de les seues llars. Gràcies a la seua tasca, els nostres estudiants no sols han millorat les seues habilitats en l'idioma, sinó que també han aprés a valorar i respectar la diversitat cultural», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha volgut ressaltat també «el paper crucial que han jugat en la formació integral de l’alumnat, perquè més enllà dels assoliments acadèmics, han ajudat a formar a persones amb una visió més àmplia del món, preparades per a enfrontar els reptes d'una societat globalitzada».

En l’acte també s’ha aprofitat per recordar a  Bianca Pitman, auxiliar de conversa a Quesa i resident durant uns mesos a Xàtiva, qui va ser brutalment assassinada fa uns mesos a Màlaga en un nou cas de violència de gènere.

Pujar