13 de desembre de 2019 13/12/19

Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural"

Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural" - (foto 2)
  Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural" - (foto 3)
  Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural" - (foto 4)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat l'edifici que acollirà el Museu de Villena, acompanyat per l'alcalde, Francisco Javier Esquembre; la regidora de Cultura, Isabel Micó, i la directora del museu, Laura Hernández. Aquesta visita s'emmarca en les activitats del Seminari de Govern d'Estiu 2018, que se celebra aquest cap de setmana a Castalla i Biar.

  El futur museu estarà ubicat a l'edifici de l'antiga electrofarinera i és molt representatiu del patrimoni industrial de Villena i de la zona. L'any 2000 el va adquirir el consistori i l'objectiu és convertir-lo en en centre museològic de referència de la ciutat.

  Segons el conseller Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural", i ha continuat: "La Generalitat ha dut a terme, mitjançant el Pla Confiança, la primera fase de la restauració de l'edifici amb 2,25 milions d'euros i des de Cultura hem supervisat i tramitat totes les certificacions oportunes perquè l'Ajuntament puga dur a terme un pla museològic i puga obrir una primera part del que serà aquest important museu".

  L'edifici ja alberga l'arxiu històric de la ciutat i, quan estiga definit el pla museològic, disposarà dels fons arqueològics i etnogràfics de Villena: "La peça clau d'aquest museu serà el 'Tresor de Villena', la vaixella d'or més important de tot l'Estat i la segona més important d'Europa. Només per això, els visitants tenen un motiu ben justificat per a visitar aquesta ciutat de l'Alt Vinalopó, un enclavament magnífic de la nostra història amb un paisatge monumental molt ric", ha destacat el conseller Marzà.

  El 'Tresor de Villena', descobert l'any 1963 per l'arqueòleg villener José María Soler, està datat en l'Edat del Bronze i està conformat per 59 peces d'or, plata, ferro i ambre, amb un pes total de quasi 10 quilograms.

  ocultar
  Marzà: "Villena és una ciutat monumental i el nou museu refermarà la ciutat com a cita ineludible de visita cultural"
  Pujar