elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana

L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana

  Les imatges de les aurores boreals ens remeten a postals de paratges pròxims al cercle polar àrtic. No obstant això, tots els anys es poden veure en el nord d'Europa i en algunes ocasions fins i tot en les zones més septentrionals d'Espanya. Este divendres, fins i tot, s'han pogut veure a Castelló, València o fins i tot Alacant, amb un dels seus punts àlgids sobre les 22.45 hores de la nit.

  Un fenomen rares vegades vist en les latituds de la Comunitat Valenciana i que ha tintat de roig els cels de la zona, observant-se especialment en zones amb poca contaminació lumínica com Aras d'Olmos, Sant Mateu, Morella, Zucaina o Forcall, però també en pics costaners com el Bartolo (Benicàssim), com han captat les cambres d'Avamet, o més al sud, com a Villena, segons han explicat veïns sorpresos en xarxes socials.

  Imágenes desde el Bartolo de Benicàssim
  Imágenes desde el Bartolo de Benicàssim

  Les aurores es formen com la part lluminosa d'un fenomen electromagnètic que ocorre quan els ‘vents solars’ xoquen contra la magnetosfera de la Terra i este cap de setmana, precisament, una gran tempesta geomagnètica plana sobre el planeta.

  Tot això perquè una taca solar, d'un diàmetre 15 vegades més gran que la Terra, ha emés una enorme flamerada que impacta sobre nosaltres entre la nit d'este divendres i el diumenge, amb una de les majors tempestes de les últimes dècades.

  Això vol dir que este fenomen lumínic de gran bellesa ha tintat de colors els cels nocturns del nord del continent fent les delícies dels aficionats a l'astronomia.

  Cal recordar que una tempesta similar l'any 2003 ja va pintar els cels de la Comunitat Valenciana en els punts amb menys contaminació lumínica, la qual cosa va deixar imatges que este cap de setmana podem tornar a gaudir.

  MÉS FOTOS
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 4)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 5)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 6)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 7)
  L'aurora boreal tiny de roig els cels de la Comunitat Valenciana - (foto 8)
  Pujar