29 de novembre de 2020 29/11/20

Veïns de Benimaclet després de la manifestació ultra: “Per a garantir els drets d'un grup anticonstitucional, es van limitar els dels veïns”

Veïns de Benimaclet després de la manifestació ultra: “Per a garantir els drets d'un grup anticonstitucional, es van limitar els dels veïns” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Veïns de Benimaclet després de la manifestació ultra: “Per a garantir els drets d'un grup anticonstitucional, es van limitar els dels veïns” - (foto 2)

  El barri de Benimaclet es va convertir dilluns passat 12 d'octubre en escenari d'una nova manifestació del grup Espanya 2000. Una concentració en la qual es van exhibir símbols feixistes i per a la qual es va desplegar un gran dispositiu policial, que per a sorpresa dels veïns va facilitar el recorregut pel barri.

  Ara, una setmana després i amb la Generalitat Valenciana investigant els fets, l'Associació de Veïns de *Benimaclet ha fet pública la seua percepció dels fets a través d'un comunicat signat per Paco Guardeño, portaveu de la plataforma veïnal.

  En el, denuncien la manera d'actuar de la policia qui, al seu judici, va limitar els drets dels veïns per a defensar els dels manifestants: “Van exhibir més zel a protegir al grup d'Espanya 2000, que a la gent resident en el barri”. “No compartim que per a garantir els supòsits drets d'un grup clarament anticonstitucional, es limitaren els drets constitucionals de les veïnes i veïns de Benimaclet” expliquen.

  En aquest sentit, l'associació insisteix que era necessari prohibir aquesta manifestació tal com es va sol·licitar a la Delegació del Govern. “La sol·licitud de prohibició estava més que justificada, i màximament després de la lamentable experiència patida també per aquest grup ultra el 19 de novembre de 2010” insisteixen en el comunicat.

  Finalment, l'Associació de Veïns de Benimaclet recalca que les persones que es van presentar en el barri “no eren residents, ni tenien cap vinculació directa amb ell”. “Ignorem a què es va deure la sort de ser el barri triat” afigen.

  Pujar