elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Banderes blaves 2024: estes són les platges de la província de València amb este distintiu

Banderes blaves 2024: estes són les platges de la província de València amb este distintiu
  • Les noves platges amb esta distinció són la de Pobla Marina (a la Pobla de Farnals), la de Rabdells (Oliva) i L’Arbre del Gos (València).

La Comunitat Valenciana torna a liderar el nombre de banderes blaves amb 159 ressenyes, de les quals 39 pertanyen a la província de València. La bona qualitat de l'aigua i de l'arenals, així com el respecte ambiental en la seua infraestructura turística, són alguns dels motius pels quals este estiu les seues costes vestiran de blau.

Esta insígnia l'atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor per a distingir l'excel·lència i qualitat dels recursos turístics, així com el seu respecte cap al medi ambient.

Respecte a l'any passat, les noves platges amb esta distinció de la província de València són la de Pobla Marina (a la Pobla de Farnals), la de Rabdells (Oliva) i L’Arbre del Gos (València). Tot el contrari ocorre amb les platges de Cullera (platja Sant Antoni) i Gandia (platja Nord), que no han deixat de tindre esta distinció des de l'inici del programa en 1987, durant 38 anys consecutius.

També ha revalidat el guardó la Platja-Muntanya de Navarrés, l'única d'aigües de bany continentals per complir els criteris de seguretat, servicis, accessibilitat i especial atenció a la preservació de l'entorn.

L'Associació també ha reconegut com a centres blaus fins a 25 centres d'interpretació de municipis de la Comunitat Valenciana que contribuïxen a posar en valor els ecosistemes locals, així com a conscienciar a la població sobre problemes ambientals. D'estos centres, 8 pertanyen a València.

A continuació, la llista de totes les platges de la província de València amb la distinció de Bandera Blava que no et pots perdre este estiu:

Platges amb Bandera Blava de la província de València

Bellreguard: Bellreguard
Canet d'en Berenguer: Racó de la Mar
Cullera: Cap Blanc, El Dossel, El Far, Escollera, Los Olivos, Marenyet-L'illa, Racó y Sant Antoni
Daimús: Daimús
Gandia: Auir y Nord
La Pobla de Farnals: Pobla de Farnals y Pobla Marina
Miramar: Miramar
Navarrés: Playa Monte
Oliva: L'Aigua Morta, L'Aigua Blanca, Pau-Pi, Rabdells y Terranova-Burguera
Piles: Piles
Puçol: Puçol
Sagunt: Corint, L'Almardà y Port de Sagunt
Tavernes de la Valldigna: La Goleta y Tavernes de la Valldigna
Valencia: Arbre del Gos, Cabanyal, El Saler, La Devesa, La Garrofera, Malva-Rosa y Recatí-Perellonet
Xeraco: Xeraco

Ports amb bandera blava

Canet d'en Berenguer

Mencions especials

També es concedixen mencions especials als tres municipis amb bandera blava que fan majors esforços en relació amb l'educació ambiental, els servicis de socorrisme i l'accessibilitat i atenció a persones en situació de discapacitat. Enguany, com a novetat, hi ha hagut una menció especial de ‘Accessibilitat Universal’, que s'ha concedit a la Pobla de Farnals.

Pujar