elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un professor valencià es fa viral amb un fil de Twitter sobre expressions dels seus alumnes

Un professor valencià es fa viral amb un fil de Twitter sobre expressions dels seus alumnes
  • "Ni tan mal" se li ha donat a aquest docent d'estadística de la UPV amb una idea que li ha anat "de bojos"

Al professor de la Universitat Politècnica de València (UPV) Vicent Giner li renda (=li compensa) això de les xarxes socials. Aquests dies, de fet, està pegao (=de moda, és tendència). I això que reconeix que no arriba ni a boomer (=cincuentón), que s'identifica més amb la Generació X (=treintañero).

Un dimarts qualsevol de setembre, abans de començar el curs, Giner va publicar en el seu compte personal de Twitter una crida a alumnes i professors: volia generar un fil que recollira les expressions que l'alumnat usa actualment. I el resultat, perquè “ni tan mal” (=millor de l'esperat), de fet, ha sigut per a estar fent tombarelles (=està ocorrent una cosa molt cridanera): quasi tres milions d'impressions, prop de 11.000 likes i més de 300 respostes que han carrileado (=ajudat a complir el seu objectiu) a Giner. Normal que Vicent estiga en manera a mi m'estan gravant (= no m'ho puc creure). Perquè el que va començar amb l'únic objectiu conéixer una mica més el vocabulari dels seus estudiants, s'ha convertit en un divertit fil viral més enllà de les fronteres de la UPV. I això que no es padrea (=vacil·la), està més aviat de chill (=tranquil).

Professor d'Estadística

Vicent Giner Bosch és professor del Departament d'Estadística i Investigació Operatives Aplicades i Qualitat, al qual està vinculat des de l'any 2001. La setmana vinent començarà la docència en màsters de la UPV, al mateix temps que es prepara per a ser professor titular de la universitat.

Té un blog, https://vigibos.webs.upv.es, i usa les xarxes socials, especialment Twitter, per a estar al corrent d'investigacions, opinions i treballs de col·legues i experts internacionals. Fins que el seu fil es va fer viral i va canviar la seua perspectiva. En tan sols uns dies, va augmentar al voltant de 400 seguidors, la qual cosa suposa un creixement de followers del 26%. És un professor amb flow (=bon rotllo) 24/7 (tots els dies de la setmana).

“M'ha sorprés especialment que la majoria d'aportacions han sigut positives, de diferent estil. Des de gent jove que corregia i explicava algunes expressions, a professors de secundària que contaven el que ells senten en classe”, explica Giner. “Per a mi –continua el professor– és afalagador tot el que està passant, però no és més que el que faig en classe cada dia”.

Professors amb empatia

En aqueix sentit, Vicent Giner afirma que aquesta petició que va realitzar per xarxes socials “no és res de l'altre món, és animar als alumnes al fet que no tinguen por de preguntar, igual que he fet jo en aquest fil, no els posarem en evidència per no saber”, i reconeix que “som molts així. El nivell d'empatia del professorat de la UPV amb els alumnes augmenta cada any”.

Conscient que això ha sigut una “anècdota divertida”, Vicent Giner vol aprofitar aquesta viralitat per a donar a conéixer la labor que tant ell com el seu departament desenvolupen a la Universitat Politècnica de València, en l'àmbit de la docència i en el sector de la investigació. I sorprendre, per què no, al seu alumnat amb alguna expressió durant les classes per a captar la seua atenció i que ningú pense això de…” Senyor, que si vol bossa” (=no em vinga amb els seus rotllos, senyor).

Pujar