elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les universitats de Castelló, València i Alacant promouen el talent matemàtic amb el programa Estalmat

  • El període d’inscripció per a alumnat nascut en 2011 o 2012 finalitza el 27 de maig de 2024

Les universitats Jaume I de Castelló, de València i d’Alacant han obert el període d’inscripció per a la prova anual de selecció del programa Estalmat de la Comunitat Valenciana, dirigida a l’estudiantat nascut en els anys 2011 i 2012 amb aptituds cap a les matemàtiques. En total se seleccionaran 25 xiquets i xiquetes de les tres províncies.

L’alumnat interessat pot apuntar-s'hi fins al 27 de maig de 2024. Cal omplir un formulari que hi ha a la pàgina web del projecte i incloure el nom del professor o professora que avala la seua aptitud cap a les matemàtiques.

Les proves de selecció, que es desenvoluparan en les tres universitats, tenen dues parts. La primera, que tindrà lloc el dissabte 1 de juny de 2024, de 10 a 13 hores, consistirà en la resolució d’una col·lecció de problemes. La segona consistirà en una entrevista personal amb l’alumnat preseleccionat en la qual s’avaluarà l’interès i grau de compromís per participar en el programa.

L’alumnat seleccionat desenvoluparà activitats enfocades a estimular el talent matemàtic durant els cursos 2024-25 i 2025-26 en dissabtes prefixats al matí.

Estalmat és un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències d’Espanya que té com a objectiu detectar, orientar i estimular al llarg de dos cursos acadèmics el talent matemàtic d’estudiantat de secundària.

Més informació: https://estalmatcv.blogs.uv.es/

Pujar