elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'habitatge en la Comunitat Valenciana seguix disparada: preu a l'alça i València entre les quals més pugen

L'habitatge en la Comunitat Valenciana seguix disparada: preu a l'alça i València entre les quals més pugen
  • Castelló de la Plana, amb 1.175 euros el metre quadrat, és la capital més barata de la regió, però encara així puja un 10,44% en un any

Segons l'informe  mensual de preus de venda de pisos.com, l'habitatge de segona mà a la Comunitat Valenciana a l'abril de 2024 va tindre un preu mitjà de 1.776 euros per metre quadrat. Esta xifra va registrar un repunt del 1,07% enfront de març. Interanualment, es va produir una revaloració del 11,77%, la quinta més rellevant d'Espanya.
 
La Comunitat Valenciana va ser l'octava autonomia més cara d'Espanya, per darrere de Balears (4.392 €/m²), entre altres. Quant a l'habitatge de segona mà a Espanya, a l'abril de 2024 va registrar un preu mitjà de 2.266 euros per metre quadrat, llançant un ascens mensual del 1,55%. D'un any a un altre, la xifra registrada va marcar una pujada del 10,88%.
 
L'encariment de l'habitatge està lluny d'apaivagar-se. “L'oferta és cada vegada més escassa, la qual cosa complica encara més que deixem de veure repunts en els preus”, comenta Ferran Font, director d'Estudis de pisos.com, convençut que “la guerra hipotecària iniciada pels bancs en previsió d'una possible baixada de tipus després de l'estiu està accelerant la compravenda”.
 
Per a l'expert, “bolcar més pisos al mercat és l'única cosa que podria millorar l'accessibilitat”. En este sentit, Font es fa ressò del recent càlcul del Banc d'Espanya, que estima que el nostre país acumularà un dèficit de 600.000 habitatges nous en 2025. “Els que apunten al fet que hi ha habitatges buits, semblen oblidar, no sols que la majoria d'elles acusa seriosos problemes d'habitabilitat, sinó que la població es concentra en zones molt concretes, i no és precisament en estes àrees on es localitza el gruix de les propietats susceptibles de compra”.
 
El portaveu del portal immobiliari sosté que “estem al capdavant de demanda insatisfeta, i ja no parlem sol d'aquells que compten amb un pressupost limitat, sinó de persones perfectament solvents i amb estalvi que no troben resposta en el mercat actual”.
 
Castelló de la Plana va ser l'octava capital més assequible d'Espanya

Mensualment, totes les províncies valencianes van créixer, registrant Alacant (1,44%) la pujada més intensa de la regió. Respecte a l'any passat, també van créixer totes, marcant València (15,30%) el quart ascens més alt del país. En qüestió de preus, Alacant (1.958 €/m²) va ser l'onzena província més cara d'Espanya, mentres que Castelló (1.175 €/m²) va ser la més barata de l'autonomia.

Respecte a les capitals valencianes, totes van pujar en l'últimes mes. Alacant (1,92%) va llançar l'ascens més intens de l'autonomia. Interanualment, totes les capitals van pujar. València (21,17%) va registrar la quarta pujada nacional més intensa d'un any a un altre. Amb 1.363 euros per metre quadrat a l'abril de 2024, Castelló de la Plana va ser l'octava capital de província més assequible d'Espanya. València (2.753 €/m²) va ser la desé capital espanyola més cara.

Pujar