6 d’abril de 2020 6/4/20
FALLES 2020

Exposició del Ninot: Només serà indultat un

Exposició del Ninot: Només serà indultat un - (foto 1)
  • Quins són els candidats a ninot indultat de les falles 2020? Ací les nostres apostes

Galeria de fotos
Exposició del Ninot 2020
Exposició del Ninot 2020
MÉS FOTOS
Exposició del Ninot: Només serà indultat un - (foto 2)
Exposició del Ninot: Només serà indultat un - (foto 3)
Exposició del Ninot: Només serà indultat un - (foto 4)
Exposició del Ninot: Només serà indultat un - (foto 5)

L'Exposició del ninot encara no havia obert les seues portes quan ja van començar a conéixer-se les candidatures a ninots indultats de les falles de 2020. Sí, siguem realistes, no tots els ninots de l'exposició són candidats a l'indult si som fidels a les tendències marcades pel públic. Les escenes quotidianes, repletes de tendresa i detalls són les que destaquen any rere any en les votacions. Tenint això en compte la llista de ninots candidats es redueix considerablement. Com bé es diu, si té xiquets, animalets i una persona major serà considerat un indult possible.

Començant pels infantils la Falla Císcar-Borriana, vigent vencedor de l'indult, presenta una escena en la línia de la qual el passat exercici li va portar a l'èxit. De la mà de Xavi Gámez presenta l'escena del iaio gaudint d'uns suculents xurros amb els néts. Dos són els clars candidats a disputar-li este guardó a la comissió de Gran Via. La Falla Barri Beteró espera rescabalar-se de la desil·lusió que va suposar quedar-se a tot just 150 vots de l'indult l'any passat. Amb “Salvem l’Albufera” pretenen que la seua proposta de l'alacantí Sergio Gómez supose el 2n indult del foc per a la comissió i el 3r per a l'artista. El tercer en discòrdia que aposta fort per l'indult infantil és el ninot presentat per la Falla Exposició-Misser Mascó que, de la mà de Joan Blanch, presenta la típica escena de dia de Sant Dionís, amb mocaorà inclosa. No falta detall a l'obra d'este peculiar artista que sempre està entre els candidats.

Si està disputada la competició entre els ninots infantils, no està menys renyida la lluita per l'indult major. Exposició-Misser Mascó és una clàssica en la història d'esta competició i aposta fort, un any més, amb la proposta de David Sánchez Llongo. L'escena costumista és el que agrada al públic general i intentaré revalidar eixe indult amb l'escena dels xicotets preparant-se per a acudir a l'acte faller. Difícil ho tindrà la comissió de Pla del Reial ja que el seu més dur rival és la gran dominadora en els últims temps. La Falla Almirall Cadarso-Conde Altea, de la mà de Manuel Algarra aposta fort amb l'escena que representa a les 3 generacions falleres complint el protocol de pentinat de fallera. Dues tendres escenes, costumistes i plenes de detall que es disputaran fins a l'últim dia l'indult.

Més enllà de l'indult, l'Exposició del Ninot té grans atractius per al visitant. Seran els pròxims 14 i 15 de març quan coneixerem als guanyadors de l'indult. Mentrestant grans obres d'art s'exhibeixen per al gaudi del públic que té assegurada una activitat cultural molt enriquidora entre personatges coneguts, esportistes i escenes plenes de sàtira i crítica.

Pots veure ACÍles millors fotos de l'Exposició del Ninot 2020 a València.

Falles de València

Falles de ValènciaEntrar en el especial
Pujar