6 de juliol de 2020 6/7/20

D'on ix el millor oli de la Comunitat Valenciana?

D'on ix el millor oli de la Comunitat Valenciana? - (foto 1)
  • El Concurs d'Oli d'Oliva Verge “Ciutat d'Utiel” compleix 25 anys intentant donar resposta a aquesta pregunta

MÉS FOTOS
D'on ix el millor oli de la Comunitat Valenciana? - (foto 2)

Enguany el Concurs d'Oli d'Oliva Verge “Ciutat d'Utiel” de la Comunitat Valenciana celebra la seua XXV edició. Un any més es donaran cita almàsseres de tota la comunitat presentant els millors olis verges extra o verges extra ecològic, categoria especial que arriba a la seua XIV edició.

El concurs, organitzat per l'Ajuntament d'Utiel i Olis de les Eres, compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Panell oficial de Tast d'Oli d'Oliva de la Comunitat Valenciana, encarregat de l'avaluació sensorial de les mostres presentades.

Requisits i presentació de mostres

Les empreses setrills interessats poden participar amb un màxim de 2 mostres i la data límit d'enviament és el 6 de març de 2020. Entre els requisits per a participar, les empreses han de tindre la seua seu social a la Comunitat Valenciana i els olis estaran elaborats a partir d'olives procedents d'aquesta comunitat autònoma.

En el cas del premi especial, la mostra ha de pertànyer a una almàssera amb el corresponent certificat del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana. Les mostres enviades al laboratori agroalimentari detallat en les bases passaran per la corresponent anàlisi física-químic i posteriorment el Panell Oficial de Tast de la Comunitat Valenciana realitzarà l'avaluació sensorial i valoració organolèptica per a determinar la puntuació final que portarà a concedir tres premis en categoria general i un premi especial en la secció d'ecològic.

El lliurament de premis tindrà lloc el 14 de maig a les 12.30 hores en la seu del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Utiel-Requena.

Pujar