16 de juliol de 2019 16/7/19

Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet

Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet - (foto 1)
MÉS FOTOS
Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet - (foto 2)
Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet - (foto 3)
Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet - (foto 4)
Viu la Setmana Santa de Torrent: programa complet - (foto 5)

CONSULTA ACÍ EL PROGRAMA COMPLET DE PROCESSONS, ACTES I HORARIS

La Setmana Santa de Torrent té una cosa especial. No és sol per la seua història -es remunta a principis del segle XVII- ni la figura única a Espanya que participa en ella, la Reina de l’Encontre i l'Àngel de la Resurrecció, sinó per la devoció i passió amb la qual participen les 18 germandats que la conformen. No en va està declarada de  interés turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana i molta gent es desplaça fins a la localitat per a gaudir d'una ciutat que es transforma aquests dies.

I és que compta amb actes únics que no ens podem perdre, sent enguany especialment rellevant al ser l'aniversari de tres de les seues hermandats. Però un dels grans atractius de la Setmana Santa torrentina és, sens dubte, la Reina de la Trobada i l'Àngel de la Resurrecció, una figura única a Espanya. 

Es tracta d'una tradició que es remunta a principis del segle XVII i la representació del qual té un doble significat. Per a alguns, es relaciona amb 'un àngel' que anuncia davant la Verge la Resurrecció del Salvador, mentre que per a uns altres té un sentit històric relacionat amb la Virreina de València Donya Germana de Foix.

Què veure en la Setmana Santa de Torrent?

Entre els actes que no ens podem perdre, estan les trobades de la Verónica i la trobada dolorosa del Divendres Sant, la representació de les tres caigudes, les negacions de Pedro, la processó del silenci, la processó general del Sant Enterrament i la Trobada Gloriosa del Diumenge de resurrecció. Pots veure el programa complet d'actes ACÍ.

A més, enguany no ens podem oblidar que els dies 27 i 28 d'abril hi haurà una concentració de totes les confraries de la Santa Faç de la Comunitat, que visitaran Torrent. Gents de tots els racons per a celebrar el 75 aniversari de la Germanor de la Santa Faç.

Un passeig per la Torrent més apassionada

“Hi ha molts motius pels quals vindre a compartir aquesta setmana setmana, està molt arrelada, té molta tradició i cada dia hi ha multitud d'actes”, explica a elperiodic.com el regidor de Festes de l'Ajuntament de Torrent, José Antonio Castillejo.

De fet, en estar les 18 germanors distribuïdes per tota la ciutat, Torrent es transforma en cadascuna de les seues cantonades: es respira un ambient festiu que transcendeix el fervor religiós i espiritual de les processons i que mostra un ambient únic a la ciutat, en el qual es mostra el vessant més lúdic i d'oci.

Comença la setmana gran

Aquest diumenge ja hem pogut veure un avançament del que seran els dies forts de la Setmana Santa torrentina amb la benedicció i processó del Diumenge de Rams. Les germanors i centenars de torrentinos s'han concentrat en la Parròquia de La Santa  Assumpció per a la benedicció de les palmes. Una processó que acabava en la Parròquia del Bon Consell amb una gran eucaristia a la qual també assistia la la Reina de la Trobada, Maria Silla Mora.