elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-EU lamenta la modificació del PGOU per a construir en El Vedat

  • La proposta d’una futura urbanització s’aprovà al Ple d’abril amb l’única oposició del grup de Compromís-Podem-Esquerra Unida

  • Xavier Martí, portaveu del grup opositor: “Es tracta d’una nova desaparició de bosc a El Vedat per a construir més xalets i adossats”

 

Un nou projecte de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Torrent (PGOU) inclou la unitat d’execució anomenada BC-01 Barranc de les Canyes, que comportarà la desaparició d’una important superfície de bosc mediterrani a la muntanya d’El Vedat.

Aquesta nova alteració perseguix la futura construcció de xalets i adossats, i consistix en la reparcel·lació de 20.736’4 m2 de mont forestal, dels quals 16.088’4 m2 aniran destinats a construccions i cessions urbanístiques i la resta a la implantació d’un jardí anomenat com a “Parque Jardín de Barrio de nueva creación”, que s’emplaçarà a l’est de la nova urbanització.

Arran de l’expedient administratiu que es portava al debat plenari els grups municipals declinaren fer cap intervenció a excepció de Compromís-Podem-EU. El seu portaveu Xavier Martí va anunciar el vot contrari manifestant que: “El nostre grup municipal no va a participar d’aquest tipus de model urbanístic basat en la depredació de zones naturals, més quan es tracta d’una zona de bosc consolidat i que servix de pulmó per a la nostra ciutat”.

Per a Martí participar d’aquest tipus de model urbanístic evidencia la complicitat sobre les continues agressions naturals que patix el Terme de Torrent, i El Vedat en particular en ser el pulmó del casc urbà, concloent que: “Realment, per a què? per a ingressar diners per llicències urbanístiques i uns futurs IBI’s? O afavorir uns determinats interessos urbanístics? El que pretén fer és hipotecar el nostre futur natural pegant-nos novament un tir al peu”.

Pujar