24 d’octubre de 2020 24/10/20

Juliol arriba carregat d'actes culturals i festius a Torrent

Juliol arriba carregat d'actes culturals i festius a Torrent - (foto 1)
  • El Rockejat, els Moros i Cristians, esdeveniments musicals, humorístics, infantils… aquestes són les propostes que ens porta Torrent per a aquest mes de juliol

MÉS FOTOS
Juliol arriba carregat d'actes culturals i festius a Torrent - (foto 2)
Juliol arriba carregat d'actes culturals i festius a Torrent - (foto 3)

El nou regidor de Festes de Torrent el té clar: “El treball d'uns pocs per a fer feliços a molts”. Pascual Martínez vol que la seua àrea articule la relació entre Torrent i les seues gents, la seua cultura, les seues festes, la seua gastronomia i el seu caràcter, allò que identifica a tots els *torrentinos. Una presentació davant els mitjans de comunicació que ha coincidit amb el tradicional desdejuni informatiu i, també, amb la presentació de les festes patronals i altres esdeveniments culturals que estan preparant-se des de la regidoria de Festes.                            

Són diversos els esdeveniments que gaudirem aquest estiu a Torrent. Començant per un dels festivals de música gratuïta de l'estiu que més consolidat està: el Rockejat. Aquesta cita, que compleix ja 18 edicions i que se celebrarà els dies el 19 i 20 de juliol en Parc Central. El cartell està encapçalat pels Mojinos Escozios, que tenen un gran nombre de seguidors en tota la comarca. També pujaran a l'escenari Els de Marras i Sinkope. El 20 ho faran Reincidents, The bojos i Mala Reputació.

Li seguirà una de les grans cites de l'estiu: Els Moros i Cristians, que són per a Torrent “el nucli central de les festes patronals i, com cada any, creen una atmosfera festiva i especial”, ha destacat el responsable de festes. Més de 40 actes que donaran començament el 23 de juliol. La Gran Entrada Mora i Cristiana en la qual participen més de 1.000 festers serà un dels actes centrals, que es desenvoluparan fins al 30 de juliol amb la tradicional processó dels patrons Abdón i Senén i un castell de focs artificials en la plaça Major.

Cites musicals que no podrien faltar a Torrent aquest estiu com Un somni naix a Torrent, de Raúl Ogalla. El torrentino, finalista de La teua cara no em sona encara i ara de Family Duo, en À Punt, recorda els seus orígens torrentins i la seua trajectòria en aquesta actuació dedicada a tots els melòmans. El tenor Pascual Andreu i la soprano Saray García, faran un concert -El despertar d'un rossinyol- que mesclarà sarsuela, òpera i musical el dia 28.

I els amants d'Eurovisió tenen una amb Eurovisió Simfònic, que reunirà a més de 40 músics de la Unió Musical i un grup de cantants. Al mateix temps, en les places *torrentinas sonarà Música a la fresca. Una altra proposta és “A dues bandes”, una trobada única i per primera vegada en la història, on les dues bandes de música, Cercle Catòlic i Unió Musical s'uniran en un concert que promet ser memorable.

Hi ha més activitats musicals durant juliol però també cites amb l'humor per a tota la família, de la mà de l'espectacle Vaig vindre a *Riure amb Manu Badenes, Carol Tomás i Miki Dkai, el 27 de juliol en la plaça de l'Església; cites falleres com els playbacks el 23 de juliol en la plaça de la Llibertat així com esdeveniments esportius com el Trofeu Ciutat de Torrent en Escala i Corda. Tindrà lloc des del 18 al 27 de juliol en el Trinquet municipal.

Hi ha programació també per als més xicotets, per exemple amb la Gran Fira d'Atraccions arribarà a Torrent el dia 23 en el Parc Central. Per un altre, les places de la ciutat es convertiran en l'escenari de jocs, tallers i riures amb les animacions infantils en sis espais diferents.

Per cert que aquest cap de setmana ja tenim cites culturals gràcies a la Muixeranga La Torrentina, que aquest dissabte 6 celebra el V Trobada de Muixerangues, amb una gran varietat de figures i castells. Una cita on assistiran més de 350 participants vinguts de tota la Comunitat Valenciana.

Pujar