4 d’agost de 2020 4/8/20

El grup municipal Vox Torrent ix en defensa del dia de la hispanitat

El grup municipal Vox Torrent ix en defensa del dia de la hispanitat - (foto 1)
  • Des del grup asseguren estar davant actes un “hispanofóbicos” després de l'esfondrament d'estàtues al voltant del món

El grup municipal de Vox Torrent ha presentat una moció en la qual sol·liciten als altres partits que condemnen els actes “irracionals contra el llegat espanyol en alguns països americans” i que expressen una “ferma defensa de la Hispanitat”.

“Des de fa setmanes assistim a un constant atac vandàlic en una clara mostra de hispanofobia”, expressaven en un comunicat. Així mateix, el grup defensa que els esdeveniments van buscar la integració de societats: “A diferència d'altres nacions, la presència espanyola a Amèrica va buscar la integració d'aquelles societats dins de les institucions hispanes”.

Des de Vox Torrent es mostren “farts” que “les hordes d’ultraesquerrans” derroquen els monuments hispanoamericans, ja que, pel que sembla, la realitat és una altra: “L'herència espanyola no va suposar cap anihilació del món prehispànic. Es van fundar més de vint universitats, centenars d'escoles, hospitals, xarxes viàries i es va implantar la llengua de Cervantes, l'espanyol, llengua que parlen 577 milions de persones en el món”.

La veritat és que després de les revoltes als EUA i el moviment Black Lives Matter s'han produït enderrocaments contra estàtues com Isabel la Catòlica, Miguel de Cervantes o Fra Junípero Serra als quals els manifestants acusen de colonialistes i per tant racistes. Són aquests fets els que qualifica Vox Torrent de “vandalisme”. “Són successos d'una perillosa irresponsabilitat de les autoritats que ho permeten i encoratgen. Això demostra la presència d'una hispanofobia injustificada i una prova més de la ignorància salvatge dels qui ho duen a terme”, sostenen en la nota.

Des del grup municipal han sol·licitat al Ple de l'Ajuntament la reivindicació del “llegat espanyol” a Amèrica com a mostra de convivència, així com la condemna dels actes de “hispanofobia”.

Pujar