9 de juliol de 2020 9/7/20

Compromís per Torrent denuncia "que la web municipal de subvencions concedides no s´actualitza des del 2016"

Compromís per Torrent denuncia "que la web municipal de subvencions concedides no s´actualitza des del 2016" - (foto 1)
  • Carme Silla: “Les ajudes al transport del proper curs per a joves estudiants que cursen estudis fora de Torrent encara no s’han publicitat ”.

Compromís per Torrent ha denunciat la deixadesa en la gestió municipal de la informació que s’ofereix a la ciutadania sobre subvencions.

En paraules de la coportaveu de Compromís, Carme Silla, és especialment preocupant la falta d’informació relativa a les ajudes vinculades a l’àrea d’Educació. Silla posa com a exemples les subvencions per al curs 2019-2020 en Beques d’Educació Infantil de 0-3 anys, sumant-se les destinades al material escolar i també les relatives al transport per a les estudiants que cursen estudis post-obligatoris fora de Torrent.

“En tots aquestos casos estem escassament a un mes del començament del curs escolar i les famílies i els estudiants que necessiten aquestes subvencions encara no saben ni quan van a concedir-se les ajudes, ni el seu import, ni els requisits o condicionants que s’exigiran per a la seua concessió”.

Carme Silla ha explicat que el curs passat (2018-2019) el termini de sol·licitud per a la subvenció del transport d’estudiants fou del 19 al 27 d’octubre, concedint-se finalment aquestes ajudes vora tres mesos després de l’inici del curs acadèmic, i per tant perjudicant greument a aquelles unitats familiars amb problemes econòmics o en situació de desocupació.

Finalment des de Compromís també s’exigeix a la regidora de Subvencions, Esmeralda Torres, que agilite els terminis i es coordine amb el regidor de Transparència i Informació, José Pascual Martínez, perquè totes les subvencions estiguen centralitzades en una mateixa plana web independentment de la delegació municipal encarregada de la seua tramitació, a l’objecte de què les veïnes i els veïns puguen consultar aquesta informació de manera ràpida i eficaç, a més de a les xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram, etcètera.

Pujar