elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pregunta sobre el nombre d’efectius policials que patrullen Torrent fora del casc urbà

  • Pau Alabajos: “El torn de dia compta només amb 7 agents de patrulla i el de nit uns altres 7 per a cobrir un terme municipal de 70km quadrats”

Segons el grup municipal de Compromís, la problemàtica de la falta d’efectius de la policia local de Torrent provoca un greu problema d’inseguretat, que es veu agreujat en aquells barris periurbans, zones disseminades i urbanitzacions existents fora del casc urbà.

El propi Alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha reconegut en diverses ocasions l’existència de més de 3.000 habitatges d’aquestes característiques, on viuen aproximadament unes 10.000 persones, encara que no totes de manera permanent al llarg de l’any.

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha explicat que el problema dels robatoris i les entrades il·legals en aquest tipus de domicilis s’està convertint en una de les grans preocupacions per a les persones residents. En aquest sentit, des del seu grup municipal han interpel·lat al Ple d’octubre la regidora de seguretat Inmaculada Amat, demanant-li que els informe sobre el nombre d’efectius de la Policia Local que vigilen aquesta part tan important del terme municipal.

Alabajos creu improbable que el govern municipal, més enllà de l’única Patrulla Rural existent -la que vigila els robatoris als camps- puga destinar algun efectiu de manera permanent fora del casc urbà, atenent al fet que Torrent només compta amb 7 agents de matí i 7 de nit, i subratllant que “amb aquests números no es pot fer gran cosa en un terme de les nostres dimensions i característiques”.

Finalment, des de Compromís s’insta el govern de coalició local entre PSOE i Ciudadanos a promoure i agilitzar de manera urgent la convocatòria de places d’agents de la Policia Local; més encara quan els problemes d’inseguretat estan paral·lelament arribant de manera alarmant al nucli urbà, on recentment s’han produït robatoris en diferents casals fallers.

Pujar