18 de gener de 2021 18/1/21

Moraira celebra les festes de Sant Antoni

Moraira celebra les festes de Sant Antoni - (foto 1)

    Moraira celebrarà els seus tradicionals les festes de Sant Antoni el pròxim cap de setmana, del 10 al 12 de gener, organitzades pel grup de teatre El Portitxolet al costat de la col·laboració de l'Ajuntament de Teulada Moraira i diverses entitats i associacions. 

    Les celebracions començaran el divendres amb l'entrada del pi de Sant Antoni i el engalanament de la plaça de l'església. El dissabte 11 de gener al migdia serà la plantà de la foguera de Sant Antoni i a la vesprada, a les 20:00h se celebrarà una cercavila del dimoni gegant des del Fortí. En arribar a la plaça de l'església es representarà ‘Sant Antoni i els dimonis’ i es cremarà la foguera. Després d'això, hi haurà un sopar popular amb ambientació musical.

     El diumenge començarà amb una despertà i a les 10:30h tindrà lloc la cercavila fins a l'església on es realitzarà una missa en honor al sant. A les 11.15 hores hi haurà una concentració de carros i animals en la plaça dels Sorts que es desplaçaran en cercavila fins a l'església per a procedir a la tradicional benedicció d'animals.

    A les 12.00 hores es podrà gaudir de danses i l'actuació de la Muixeranga. La festa finalitzarà amb un menjar popular a càrrec de la Comissió de Festes de la Mare de Dèu dels Desemparats Moraira 2019, finalitzarà amb una xocolatada popular oferida per les Ames de casa de Moraira.

    Pujar