elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingudes en Moraira dues persones que aguaitaven a les seues víctimes quan eixien del banc amb diners

Detingudes en Moraira dues persones que aguaitaven a les seues víctimes quan eixien del banc amb diners
  • Un Guàrdia Civil fora de servei va observar que totes dues persones estaven rondant les entitats bancàries del nucli urbà

  • En ser verificada la seua identitat, es va comprovar que tots dos estaven reclamats per delictes comesos en tot el territori nacional

MÉS FOTOS
Detingudes en Moraira dues persones que aguaitaven a les seues víctimes quan eixien del banc amb diners - (foto 2)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a dues persones a les quals li consten nombrosos antecedents contra el patrimoni comesos mitjançant el modus operandi conegut com cogoteros i que estaven reclamats per Jutjats de tot el territori nacional. Una component franca de servei es va adonar de la seua actitud sospitosa i va avisar al Lloc.

En el matí del passat 4 d'agost, una Guàrdia Civil pertanyent al Lloc de Moraira, passejava pel nucli urbà d'aqueixa localitat mentre gaudia del seu temps lliure, quan va observar a dos homes que rondaven al voltant d'unes sucursals bancàries i que la van induir a sospites. Sense pensar-ho, va avisar als companys que es trobaven prestant servei i va romandre vigilant en el lloc. Tan prompte com els altres agents van arribar, i els sospitosos es van adonar de la seua presència, van tractar de marxar-se dissimuladament, sent un d'ells interceptat i immediatament identificat. En comprovar la seua identitat, els agents van esbrinar que estava reclamat per diversos jutjats de tota Espanya, baix ordre de detenció: en concret Jutjats de les províncies d'Almeria, Màlaga, Huelva, Múrcia i Tenerife. Així que va ser detingut i traslladat a la Caserna per a la instrucció de les diligències corresponents.

Mentrestant, els agents van continuar amb la localització de l'altre home que havia sigut vist amb ell. Van recórrer els voltants trobant-ho poc després. En ser identificat, els agents van comprovar novament que sobre aquesta persona també pesava una requisitòria de detenció en vigor, dimanant d'un Jutjat de Ciudad Real. De manera que va anar també detingut i traslladat a la Caserna de Moraira.

Els agents de l'Àrea d'Investigació dels Llocs de la Guàrdia Civil de Moraira i Benissa encarregats de la investigació, han pogut saber que els ara detinguts operen baix identitats falses i que posseeixen nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni comesos amb el mètode conegut com el de cogoteros. En els últims mesos, la Guàrdia Civil de Moraira i de Benissa ha detectat un augment d'aquesta mena de delictes en la zona.

Són dos homes, un d'ells de 28 anys, de nacionalitat cubana, i l'altre, colombià, de 50. Se'ls han intervingut diversos efectes probablement emprats per a la comissió dels delictes, entre altres un parell de guants, dues puntes metàl·liques, dues eines tipus ResQMe (trenca llunes), dues esponges d'espuma i un passaport falsificat.

Les diligències, així com els efectes intervinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Dénia.

Els coneguts com cogoteros, són bandes de delinqüents ben organitzades que operen en grup, normalment d'entre dos a quatre persones. En els voltants d'entitats bancàries estudien a les seues víctimes, a les quals abordaran quan tinguen la certesa que porten damunt grans quantitats de diners. Un d'ells seguirà a la víctima fins a un lloc apartat, i bé punxant les rodes del seu cotxe, mitjançant fractura del cristall, o fins i tot emprant el mètode de robatori amb violència i intimidació, es faran amb el botí.

Pujar