5 d’agost de 2020 5/8/20

Ciutadans demana realitzar plans d'emergència en tots els polígons industrials del municipi

Ciutadans demana realitzar plans d'emergència en tots els polígons industrials del municipi - (foto 1)

  El portaveu de Ciutadans (Cs) de Silla, Juan Fuster, ha demanat que “l’Ajuntament realitze plans d'emergència i evacuació en les 11 zones industrials del municipi”. Ho ha fet a través d'una moció consensuada amb l'Associació Empresarial de Silla (AESI) que es debatrà en el pròxim Ple del dia 26 de setembre.

  “Els plans han de tindre caràcter d'urgència perquè algunes indústries són potencialment perilloses (gasolineres, indústries químiques, de fertilitzants, de fusta, etc.)”, ha destacat el regidor qui també ha subratllat que “el risc es multiplica si tenim en compte que a banda dels polígons, Silla tenen indústries aïllades junt amb zones civils i residencials”.

  Per això, Fuster ha sol·licitat “un registre exhaustiu d'empreses, l'establiment de mecanismes adequats per a assegurar el compliment de la normativa i la realització d'una campanya informativa”. De la mateixa manera, ha demanat que “els plans es realitzen amb el suport dels empresaris i l'assessorament de les forces i cossos de seguretat, bombers i protecció civil”.

  A més, ha instat  l'Ajuntament a “realizar les modificacions necessàries per a la implementació dels Plans d'Emergència, en accessos i vies d'evacuació, ordenació mobilitat, accessibilitat a zones d'actuació del polígon”.

  Finalment, Fuster ha fet una crida “perquè El Govern recolze esta iniciativa i implemente estos plans”. “Es tracta de millorar la seguretat de tots, de protegir persones, medi ambient i béns de perills que ara no es prevenen”, ha conclòs.

   

   

  Pujar