22 d’octubre de 2020 22/10/20

Compromís per Sedaví presenta una moció contra l’acord de superàvit de Govern Central i la FEMP

    El Grup Municipal Compromís per Sedaví ha presentat una moció, que passarà a debat al pròxim plenari de setembre, on es mostra en contra de l’acord de transferir el superàvit municipal a l'Estat.

    En concret, l'acord signat el passat 4 d’agost estableix que s'adjudicaran unes ajudes de vora 5.000 milions d’euros als municipis que transferisquen voluntàriament els seus romanents de tresoreria al Govern central, que es retornaran en 15 anys a partir de 2022 en proporció a les quantitats entregades.

    Des de Compromís es critica que aquest acord torna a vulnerar l’economia local dels municipis. Segons el portaveu local, Ferran Baixauli «Els municipis portem patint des de 2012, -any que s’aprova la llei d’estabilitat pressupostària-, un maltractament imposat i que ha evidenciat que l’administració que més ha complit ha sigut la local. Hem vist com els estalvis de la localitat han quedat bloquejats any rere any».

    L’alternativa que proposa el partit valencianista, tracta d’instar al Govern de Pedro Sánchez a revocar la llei d’estabilitat pressupostària i deixar als municipis que utilitzen el superàvit per poder fer front a les despeses derivades de reactivació socioeconòmica o d’emergència davant la crisi de la Covid-19.

    Pujar