29 de novembre de 2020 29/11/20

Els Tallers de Memòria que realitza en Departament de Salut es consoliden a Santa Pola edició rere edició

Els Tallers de Memòria que realitza en Departament de Salut es consoliden a Santa Pola edició rere edició - (foto 1)

  A finals de gener va donar començament una nova edició dels Tallers de Memòria, que duu a terme el departament de Salut Municipal. Els usuaris s'han incorporat i han acudit de manera regular a aquesta activitat, que gira entorn del concepte de Programa per a la Promoció de l'Envelliment Actiu a Santa Pola.

  Amb una durada de sis mesos, els usuaris es reuneixen els dilluns, dimarts i dijous de 17.30 a 19.00 hores en el Saló de Plens de l'Ajuntament. "Davant l'augment de la demanda, hem consolidat la sessió dels dijous, ja que enguany tenim nous usuaris, a més, hem obert un nou grup en Gran Alacant, on s'imparteixen els dimecres a la Biblioteca Internacional", ha explicat l'edil de Sanitat, María Dolores Tomás.

  L'activitat es desenvolupa treballant diferents àrees com ho són l'agilitat mental, la memòria especial, el càlcul i la psicomotricitat, entre altres. Amb la finalitat de contribuir a millorar el rendiment cognitiu, funcional i emocional de les persones que participen. Es promou l'estimulació i el manteniment de les capacitats mentals, adquirint mogues destreses i enfortint la seua autoestima i seguretat personal.

  Els tallers serveixen com a punt de trobada i relació social entre persones de característiques similars. Les usuàries i els usuaris realitzen tot tipus de jocs, moltes vegades mitjançant cançons, la qual cosa facilita que formen grups de cohesió social i de suport.

  "La resposta ha sigut molt satisfactòria, i encara que els grups estan coberts, si algun veí o veïna està interessat a participar pot posar-se en contacte amb el Departament de Salut, deixar les seues dades i es posaran en contacte per a concertar una cita d'avaluació clínica", ha explicat la regidora de Sanitat.

  Pujar