elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Trobada d’Escoles en Valencià torna a Santa Pola este diumenge

La Trobada d’Escoles en Valencià torna a Santa Pola este diumenge
  • Organitzada per l’Antina amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Pola i Escola Valenciana, comptarà amb la participació de 24 centres educatius del Baix Vinalopó i el Baix Segura

Cinc anys després torna a Santa Pola la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià del Baix Vinalopó i Baix Segura, la festa de la llengua valenciana que reunirà en la Glorieta a 24 centres educatius de Santa Pola, Elx, Crevillent, Guardamar, Torrevella i Rojals.

Este matí s'ha presentat en el saló de plens l'esdeveniment amb la presència de la regidor de Normalització Lingüística, Nely Baile, qui ha agraït “la gran faena realitzada per l’Antina i per l'Oficina del Valencià perquè este gran esdeveniment torne a Santa Pola” i ha animat “no sols als estudiants sinó també a pares i famílies al fet que vengen a gaudir d'un dia de festa entorn de la nostra llengua i les nostres tradicions perquè segur que el passaran molt bé”.

Mari Àngels Sempere, tècnic de l'Oficina de Normalització Lingüística de Santa Pola, va recordar que “suposa un esdeveniment molt important perquè en esta ocasió coincidix amb un projecte de voluntariat que hem dut a terme amb els tres instituts de Santa Pola durant els últims mesos”.

Per part de la Associació Cultural l’Antina, la seua presidenta Herminia Buades va voler destacar la importància del lema utilitzat, “Fem poble, parlem valencià”, com a part de l'essència de Santa Pola.

Toni Más va explicar que “hem preparat un programa molt dens d'activitats. Tots els pobles es fan a través d'una llengua que volem reivindicar, però que això no suposa excloure a la resta de llengües a les quals també defenem”.

El flamant pregoner de festes 2024 va destacar la portada del tríptic que és obra d'Elena García Andreu, alumna de 1r d'ESO de l'IES Santa Pola, i el treball de Francesc Giner que estarà representat en els regals que s'oferirà als participants.

36 tallers i 24 centres educatius

Totes les activitats es desenvoluparan en el matí del diumenge 28 d'abril en la Glorieta a partir de les 10.00. A les 10.30 tindrà lloc la clausura del voluntariat ESO amb lliurament de reconeixements i l'actuació de la Colla El Freu.

A les 11.00 actuació dels Feretes i jocs de la Colla. A les 11.45 s'entregaran els premis Sambori i a continuació actuarà la Muixaranga del Baix Vinalopó.

A les 12.15 s'entregaran els recordatoris commemoratius als participants i a continuació intervindran les autoritats.

El punt i final vindrà amb l'actuació de Ramonets, la popular banda de rock and roll en valencià fins a la fi de l'esdeveniment a les 14.00 hores.

La 31a edició de Trobades comptarà amb els tallers preparats pels 24 centres educatius de Santa Pola (CEIP Cervantes, Joanot Martorell, Ramón Cuesta, Alonai i Virgen de Loreto, IES Cap de l’Aljub, Santa Pola i Gran Alacant, i l'Escola Oficial d'Idiomes), Elx (CEIP Clara Campoamor, El Palmeral, La Baia, Sanchis Guarner, Vicente Blasco Ibáñez i Princesa d'Astúries, IES Pedro Ibarra, La Foia i Victoria Kent), Crevillent (CEIP Francesc Candela i Nuestra Señora de la Esperanza, IES Macià Albela), Guardamar (IES Els Dunes), Torrevella (Escola Oficial d'Idiomes) i Rojals (IES La Encantá).

A més se sumen els tallers d'altres entitats com el rocòdrom de la Universitat Miguel Hernández, la Universitat d'Alacant, Taller Aviva Santa Pola, Biblioteca Municipal, CCOO-Federació d'Ensenyament, STEPV-IV, Aproop Telecom, Guia’M Bé Gestoria Cultural, Escola Valenciana, L’Antina Santa Pola, El Raig de Crevillent i La Gola de Guardamar.

Pujar