17 de gener de 2021 17/1/21

El 6 de novembre es passarà el georradar pel Portus Ilicitanus

El 6 de novembre es passarà el georradar pel Portus Ilicitanus - (foto 1)

    El pròxim 6 de novembre es passarà el georradar pel jaciment La Picola i les zones limítrofes a aquest i al mercat ambulant. Aquest jaciment s'ha estat excavant durant un mes per arqueòlegs de la Universitat d'Alacant, que s'han centrat en tres zones: la necròpoli, un magatzem portuari i el fossat ibèric, que en època romana es va usar com a escombriaire.

    Al novembre de 2017 ja es va fer una campanya de prospecció geofísica que va permetre conèixer que la parcel·la sobre la qual se celebra el mercat ambulant de Santa Pola compta amb una elevada densitat de possibles estructures, estructures corresponents a les instal·lacions del Portus Ilicitanus. Amb aquesta nova campanya de prospecció es pretén completar el coneixement sobre el Portus Illicitanus, entre altres raons per a delimitar l'assentament romà.

    Des del Museu del Mar volen agrair encaridament el treball de les Universitats d'Alacant i Cadis, ja que serà un equip d'aquesta universitat el que es traslladarà fins a Santa Pola per a dur a terme la campanya.

    Durant aqueix dia es tallarà l'accés a alguns carrers, per la qual cosa s'avisarà en les xarxes socials i web de l'Ajuntament amb antelació perquè els veïns tinguen constància d'açò.

    Pujar