12 de juliol de 2020 12/7/20

Levante, Santiago Bernabéu, Varadero, Las Calas del Este y Tamarit tornaran a tindre aquest estiu Bandera Blava a les seues platges

Levante, Santiago Bernabéu, Varadero, Las Calas del Este y Tamarit tornaran a tindre aquest estiu Bandera Blava a les seues platges - (foto 1)

  Les Platges de Santa Pola repeteixen aquest estiu amb el guardó de la Bandera Blava, en concret les que han tornat a ser guardonades són: Llevant, Santiago Bernabéu, Platja Varadero, les Cales de Santa Pola de l'Est i la Platja de Tamarit.

  El Programa Bandera blava lliura un guardó de forma anual, en concret l'atorga la Fundació per a l'Educació Ambiental, una organització europea que a Espanya gestiona la ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor). Els criteris que segueixen perquè una platja compte amb aquest distintiu es divideixen en quatre blocs: Informació i Educació Ambiental, Qualitat de l'Aigua, Gestió Ambiental i Seguretat i Serveis.

  Tal com indiquen des de Bandera Blava, a les platges ha d'haver-hi panells informatius sobre la platja, els ecosistemes i els espais protegits, així com un codi de conducta per a aquests espais.

  La qualitat de l'aigua de les platges ha de ser excel·lent, a les platges urbanes de Santa Pola, en època estival, es realitzen controls de la qualitat de l'aigua setmanalment.

  La platja, a més, ha de complir amb la legislació ambiental i ha d'estar neta, així com comptar amb banys públics.

  Amb el que respecta a seguretat i serveis, s'indica que les platges han de tindre un accés fàcil i segur, a més de ser accessibles a persones amb discapacitat. Ha d'existir un equip de primers auxilis i un adequat equip humà.

  Pujar