9 d’abril de 2020 9/4/20

La Diputada Yolanda Seva congratula de l'aprovació del projecte de llei per la mort digna el en Congrés dels Diputats

  • Seva: "Aquesta llei es promulga amb garanties ètiques, jurídiques i sanitàries"

Durant la jornada plenària d'ahir, al Congrés dels Diputats, es va debatre l'aprovació del projecte de Llei per a la regulació de l'Eutanàsia, presentat pel Grup Parlamentari Socialista.

Però, a més de l'esmentada Llei, els/les socialistes a la Cambra Baixa també estan impulsant una Llei de drets i garanties de la dignitat de la persona davant el procés final de la seua vida, més coneguda com a Llei de la mort digna.

Els dos textos regulen els drets que assistiran a qualsevol espanyol/a que tinga la voluntat de fer ús d'ells, així com també regulen els drets que protegiran als/les professionals de la Sanitat Pública.

Aquesta llei permet als/les professionals de la Sanitat acollir-se, d'acord amb els seus principis morals i ètics, a l'objecció de consciència, de manera que no s'està coartant la llibertat de ningú, ni per morir dignament, ni per a respectar la seua idiosincràsia pel que fa a l'última etapa vital de cadascú/una.

"Els/les socialistes creiem que és un dret de les persones posar fi al patiment amb llibertat i autonomia, preservar la seua integritat i la seua dignitat i no obligar-los a viure en unes condicions que no són les que aquestes persones desitgen", declara Seva. "No és una obligatorietat, ni tampoc cap imposició. És una necessitat social que el Partit Socialista ha detectat i vol donar resposta, a través del corresponent projecte de Llei Orgànica ".

Pujar