1 d’abril de 2020 1/4/20

Compromís per Santa Pola dóna suport a la vaga feminista del 8 de març

Compromís per Santa Pola dóna suport a la vaga feminista del 8 de març - (foto 1)
  • Així mateix, Compromís anima a participar a les activitats organitzades per “Voces” durant tot el mes de març

Com en els últims anys, el pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, està convocada una vaga feminista per a demostrar que sense les dones el món s’atura. La vaga ha sigut convocada pels sindicats CGT i Intersindical Valenciana i té cobertura legal per a totes les dones amb treball assalariat.

Compromís per Santa Pola dóna suport a la vaga i afirma que, encara que enguany el 8 de març cau diumenge, això no vol dir que no tinga sentit fer vaga sinó al contrari, àmbits amb activitat en este dia com l’hostaleria, el treball de cuidats familiar i domèstic o el sanitari, són sectors altament feminitzats on la precarietat laboral, l’escletxa salarial i el treball no remunerat són una realitat.

Compromís anima també a eixir al carrer i sumar-se a les manifestacions del 8M a Elx i Alacant, així com a participar de totes les activitats, tallers i actes que s’han organitzat a Santa Pola durant el març feminista. Entre tota la programació destaquen les activitats plantejades per les treballadores de l’Ajuntament, així com les xarrades i tallers organitzades pel col·lectiu feminista “Voces”.

La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, destaca que “les dones hem de continuar lluitant per a trencar el sostre de vidre que encara ens impedix viure com a persones independents i en condicions d’igualtat real en la nostra societat. Les dones som les que suportem tot el treball de cuidats no remunerat domèstic i familiar, les que hem d’assumir els treballs més precaris, les que cobrem menys salari per fer el mateix que els homes, les que patim més atur, les que no ens podem quedar embarassades per por a perdre el treball o les que patim violència en molts àmbits de la nostra vida. Hem de continuar mobilitzant-nos com els últims anys per a construir una societat feminista i sense desigualtats”.

Pujar