30 de març de 2020 30/3/20

Compromís denuncia que el govern de PP i VOX "està desmantellant els Serveis Socials de Santa Pola"

Compromís denuncia que el govern de PP i VOX "està desmantellant els Serveis Socials de Santa Pola" - (foto 1)

  El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Pola ha iniciat l’any 2020 en un estat deplorable i insostenible. Esta situació ve provocada per l’acomiadament, el 31 de desembre de 2019, de 6 persones que formaven part de l’Equip Social Base de menors i família, quedant pràcticament desmantellat el servei d’atenció i seguiment de totes les famílies en situació de vulnerabilitat del municipi.

  Estes persones estaven contractades gràcies a una subvenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives, que coordina Mónica Oltra, i que va permetre augmentar enormement la plantilla del departament de Serveis Socials durant la legislatura passada. Una inversió necessària per a fer front a totes les emergències socials que patix Santa Pola.

  Des de Compromís per Santa Pola, afirmen que no existix cap raó lògica que justifique el caos que està provocant el govern del Partit Popular i VOX amb els Serveis Socials de l’Ajuntament. Asseguren que la subvenció de la Generalitat per a 2020 està concedida, i que les partides pressupostàries municipals estan intactes des que es va prorrogar el pressupost a principis d’any.

  Compromís lamenta que la terrible gestió de l’equip de govern municipal estiga afectant a la vida de moltes persones de Santa Pola en situació de vulnerabilitat, que estan veient com l’atenció professional que rebien ha desaparegut de sobte i sense cap explicació.

  La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, exigix a l’equip de govern que torne a contractar a les persones acomiadades i que solucione este problema que han creat, “encara que siga per a deixar d’incomplir la Llei”. “L’única explicació possible per a este caos”, afirma, “és la poca importància que tenen les persones vulnerables de Santa Pola per al Partit Popular i VOX, i el seu intent de desmantellar els Serveis Socials de Santa Pola i tornar a l’època del clientelisme”.

  Pujar