1 d’abril de 2020 1/4/20

Compromís demana al Ple de l’Ajuntament la declaració d’emergència climàtica en Santa Pola

Compromís demana al Ple de l’Ajuntament la declaració d’emergència climàtica en Santa Pola - (foto 1)
  • Compromís demana també que se solucione l’actual paràlisi que patix la regidoria de Medi Ambient

Compromís per Santa Pola ha presentat una moció per a que el Ple de l’Ajuntament declare l’emergència climàtica en Santa Pola. En esta moció es demana que el consistori assumisca la greu situació que està patint el planeta, i que amenaça amb la destrucció de les condicions de vida de milions de persones i la desaparició de gran part dels ecosistemes i espècies, però també que s’aproven una sèrie de compromisos per a lluitar des de Santa Pola contra el canvi climàtic i adaptar el municipi a una nova realitat que ja tenim aquí, com ara la pujada del nivell de la mar, els temporals de mar, les pluges torrencials o les onades de calor, que seran més freqüents i extremes en el futur.

Entre estos compromisos, Compromís apunta a la disminució del consum energètic i la inversió en instal·lacions d’autoconsum per als edificis municipals, el foment de la mobilitat sostenible creant espais per a vianants i carrils per a promoure l’ús de la bicicleta i altres mitjans de transport no contaminants, o evitar la urbanització excessiva i les noves infraestructures fòssils.

Per altra banda, Compromís també assenyala la paràlisi actual de la regidoria de Medi Ambient com un obstacle molt important a l’hora d’implementar mesures imprescindibles per a Santa Pola. Accions com les campanyes de conscienciació educatives i populars, les reforestacions dels nostres entorns naturals o la continuació dels tràmits per a la declaració de la Serra i el Cap com a Paratge Natural Municipal, que es realitzaven durant la passada legislatura amb un cost econòmic molt baix, es troben paralitzades o suspeses.

Per a Compromís és imprescindible que se solucione l’actual situació en què es troba la regidoria de Medi Ambient per a poder aplicar totes estes mesures tan necessàries per a continuar amb una transició ecològica que no és una opció sinó una obligació. “Quant més tardem en actuar, més diners ens costarà i més greus seran les conseqüències per a totes i tots. És l’hora de la responsabilitat”, afirma la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón.

Pujar