elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana la dimissió de la regidora de Serveis Socials de Santa Pola per executar la tercera major retallada d’Espanya

Compromís demana la dimissió de la regidora de Serveis Socials de Santa Pola per executar la tercera major retallada d’Espanya
  • L’Ajuntament de Santa Pola va retallar en un 23% la inversió en Serveis Socials durant 2020

Compromís ha demanat hui la dimissió de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Pola, Gela Roche, després que s’haja donat a conèixer l’estudi anual de l’Associació Estatal de Directores i Gerents en Serveis Socials. Este estudi, que analitza el pressupost que dediquen a Serveis Socials els ajuntaments de més de 20.000 habitants de l’estat espanyol, conclou que l’Ajuntament de Santa Pola va executar una retallada del 23% en la inversió social a l’any 2020, durant els pitjors moments de la pandèmia de la COVID-19. La tercera retallada en despesa social més abultada de tots els ajuntament analitzats.

Compromís per Santa Pola denuncia “la insensibilitat i la nul·la empatia del govern del Partit Popular i de la regidora de Serveis Socials amb totes les persones que ho han passat i ho estan passant mal en esta pandèmia”. “Duem tota la legislatura denunciant l’estat deplorable del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, i ara tenim les xifres que demostren este desastre. És una vergonya”, critiquen.

Segons la formació, als Serveis Socials de Santa Pola hi ha renúncies constants de treballadores perquè no es paguen les nòmines, milers d’euros perduts per no demanar o no executar subvencions, i conflictes habituals amb la Generalitat per no voler signar convenis que amplien el servei: “Hem arribat, fins i tot, a escoltar crítiques contra la Generalitat per voler donar-nos més d’un milió d’euros anuals per a contractar personal. El govern del Partit Popular és una màquina de crear pobresa”, denuncien des del Grup Municipal.

Compromís manifesta que la regidora de Serveis Socials no ha assumit en cap moment de la legislatura la responsabilitat que comporta el seu càrrec. La portaveu de la formació, Anna Antón, explica que mai ha contestat a cap de les preguntes formulades sobre la seua àrea i que la seua actitud és “de total passotisme”: “La sensació és que ni sap ni vol saber. Santa Pola no es pot permetre tindre una regidora que no vol exercir les seues responsabilitats mentre s’acumulen les sol·licituds sense tramitar de la Renda Valenciana d’Inclusió, la Dependència o les ajudes al lloguer. Esta persona no pot continuar al seu càrrec”.

Pujar