25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís critica que l’Ajuntament de Santa Pola deixe fora l’hostaleria de les ajudes per la COVID-19

Compromís critica que l’Ajuntament de Santa Pola deixe fora l’hostaleria de les ajudes per la COVID-19 - (foto 1)

  El passat 20 d’octubre, l’Ajuntament de Santa Pola va obrir el termini per a demanar ajudes destinades a minimitzar l’impacte econòmic produït per la pandèmia de la COVID-19. Estes ajudes, que provenen d’una subvenció de la Diputació d’Alacant per valor de 113.039€, es repartiran entre les persones que complisquen els requisits amb un import màxim de 2.000€ per persona.

  Compromís per Santa Pola critica que l’equip de govern del Partit Popular ha deixat fora de les ajudes l’hostaleria. Afirmen que un dels requisits és el de no haver demanat l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública. Una exempció a la que, segons la formació, es van acollir la gran majoria dels negocis hostalers que ara veuen com no poden accedir a altres ajudes municipals.

  Compromís denuncia que este requisit és totalment injust per a un dels sectors econòmics més importants de Santa Pola: “hi ha negocis als que els podria haver interessat més demanar estes ajudes de 2.000€ en compte d’haver-se acollit a l’exempció de la taxa per les seues terrasses”. “L’Ajuntament està imposant uns requisits que fan que moltes persones se senten enganyades”.

  La coalició també critica que només vagen a poder beneficiar-se d’estes ajudes les persones que es van veure obligades a suspendre totalment la seua activitat durant l’estat d’alarma. “Este requisit deixa fora a moltes treballadores i treballadors a les que no els va quedar més remei que continuar treballant durant el confinament per a poder pagar les factures, a pesar d’obtindre uns ingressos molt baixos”.

  Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, les ajudes són “escasses i injustes”. “Després de mesos sense donar cap ajuda al teixit empresarial de Santa Pola, ara l’equip de govern del Partit Popular presenta unes subvencions que deixen fora a la majoria de les empreses i persones autònomes del municipi”. “Demanarem que s’incloga als Pressupostos municipals una nova convocatòria d’ajudes, amb recursos propis de l’Ajuntament, que arribe de veritat a tota l’economia local”.

  Pujar