elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.074 joves de Santa Pola han participat en la “Enquesta Jove”

1.074 joves de Santa Pola han participat en la “Enquesta Jove”

    La Regidoria de Joventut, a càrrec de l'edil María Dolores Tomás, ha presentat aquesta setmana els resultats de la "Enquesta Jove", un treball que ha realitzat el Racó Jove juntament amb l'alumnat del passat curs de formació T'Avalem, de l'Agència de Desenvolupament Local. Aquest treball ha constat del disseny d'una enquesta i el posterior bolcat de la informació recopilada, l'enquesta s'ha realitzat a 1.074 joves de Santa Pola, de 12 i 25 anys.

    El 80% de persones enquestades són estudiants dels dos instituts de secundària. Tant l'IES Santa Pola com l'IES Cap de L'Aljub han sigut de gran ajuda per a dur a terme aquest projecte.

    La "Enquesta Jove" pretenia conéixer les tendències, hàbits i necessitats de la joventut del municipi, amb la finalitat de comptar amb indicadors que puguen guiar les futures accions de la Regidoria de Joventut en temes com a oci saludable, maneres de participació, difusió d'activitats o mobilitat, entre altres. Amb això es pretén complementar les noves polítiques d'accions de joventut, per a fomentar la participació activa i que sumarà major pes amb la pròxima convocatòria oberta de creació del Consell Local de Joventut.

    Des de la Regidoria de Joventut és la primera vegada que es fa un treball d'aquest tipus, que ha resultat ser tot un èxit. L'estudi se centra en temes com a hàbits, economia, temps lliure, coneixement de serveis i activitats, valoració d'aquests serveis, demanda de noves activitats i tendències a l'hora de la informació, com a xarxes socials.

    La redacció de l'enquesta va començar en l'últim trimestre de 2017, i durant els primers mesos de 2018 s'ha fet la tasca de fer-la arribar als joves perquè puguen emplenar-la; posteriorment s'ha bolcat la informació en un excell, per a finalitzar amb la publicació d'un dossier que conté els resultats, que es farà arribar als centres de secundària, per a la seua consulta, així com a la Biblioteca Municipal i el Racó Jove.

    A més, qualsevol persona interessada a consultar-la pot accedir a l'enquesta en la pàgina de l'Ajuntament de Santa Pola, dins de l'àrea de Joventut, acompanyada d'un vídeo d'animació que resumirà el seu contingut.

    Pujar