elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna encén la metxa de les Falles este cap de setmana amb la Cridà

Paterna encén la metxa de les Falles este cap de setmana amb la Cridà
  MÉS FOTOS
  Paterna encén la metxa de les Falles este cap de setmana amb la Cridà - (foto 2)

  Dissabte que ve Paterna donarà la benvinguda a les Falles amb la tradicional Cridà des de la porta de l'Ajuntament. L'acte, que donarà començament a les 20.30, comptarà amb la presència de la Fallera Major, Estefanía Bueno Valero i la Fallera Major Infantil, Claudia Alacreu González a més de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el President de la Junta Local Fallera, Goyo Buendía.

  Enguany, una de les novetats és que l'Ajuntament retransmetrà en directe tot l'esdeveniment a través del facebook municipal de ViuPaterna, de manera que tots els veïns i veïnes que assistisquen, podran disfrutar de la festa des de casa.

  Amb la Crida, es dóna el tret d'eixida a les festes josefines, que enguany a Paterna, comptaran amb un variat programa d'esdeveniments i activitats.

  El 4 de març se celebrarà la divertida Cavalcada del Ninot, on les comissions falleres mostraren els seus originals disfresses carregats d'humor i crítica social recorrent els carrers del municipi.

  El divendres 10 i dissabte 11 a la nit, tindrà lloc la clàssica Nit d'Albaes, on les falleres majors de Paterna acompanyades dels seus Talls, visitaran les diferents falles amenitzant la vetlada la música de la dolçaina i el tabalet. A més el mateix dissabte, els fallers i falleres demostraran els seus dots culinaris participant en el concurs de paelles que organitza la Junta Local Fallera.

  Els actes fallers reprendran la seua activitat el dia 15 amb la Plantà dels monuments fallers que ompliran els carrers i places del municipi, junt amb el monument de la Junta Local Fallera de Paterna, que presidirà la plaça Enginyer Castells.

  Serà en eixa mateixa plaça on, el 16 de març, es donaran a conéixer els tan esperats premis de les falles a partir de les dos de la vesprada. Un dels actes més emotius i multitudinaris, l'Ofrena a la Mare de Deu, se celebrarà a partir de les cinc de la vesprada del 17 de març. Falleres i fallers portaran davant de la Mare de Déu rams de flors per a decorar amb un colorit dibuix el seu manto.

  A més, el dia 18 de març al matí hi haurà activitats infantils a l'esplanada del cohetódrom amb una globotà pels més petits.

  Finalment, el dia de Sant Josep tindrà lloc una missa en el seu honor a les 13 hores en l'Església de Sant Pere Apòstol i al finalitzar es dispararà l'última mascletà de les festes que finalitzaran amb la Cremà de les escultures falleres eixa mateixa nit.

  Pujar