elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denuncia que Paterna perd des de l’any 2019 46 subvencions de Diputació

  • Compromís per Paterna informa que de les 46 no demanades es sumen 7 que no s’han concedit per errors de l’ajuntament

Compromís per Paterna ha denunciat al dia de hui que, amb dades de final de l’any 2023, han constatat que l’ajuntament ha deixat perdre 46 subvencions de la Diputació de València per no fer la tasca de demanar-les. “Un fet molt greu que demostra la desídia d’aquest ajuntament i que fa que els paterners i paterneres hagen perdut una gran quantitat de fons provinents de la Diputació i, per tant, que els serveis i infraestructures als que anaven destinats no es puguen gaudir hui en dia”, declara al respecte el regidor de la formació Carles Martí.

Des de Compromís indiquen que “aquestes subvencions eren dirigides a temes tan importants com medi ambient, memòria democràtica, cultura o infraestructures, i que finalment s’han perdut per al poble de Paterna en aquests anys. Un fet que demostra que darrere del fum que venen des de l’equip de govern existeix un desordre, una falta de planificació i una falta de treball que acaba perjudicant a tot el poble”.

“El fet que es pot constatar és que no estan al que han d'estar, que no és altre que governar el poble amb solvència i bona gestió. Si l’empeny que posen en muntar saraos i festes per a guanyar el vot fàcil el posaren en gestionar les subvencions a les quals poden optar, el poble de paterna guanyaria segur. És difícil calcular la desfeta econòmica que suposa per al poble de Paterna el fet d’haver perdut totes aquestes subvencions, donat que són subvencions competitives i la quantia varia depenent del projecte que es presenta, però, segurament, estarem parlant de diversos milions d’euros en tots aquests anys”, afegeixen des de la formació.

“A més a més de les subvencions perdudes, ja són 7 convocatòries a les quals havent-se presentat bé per errors en la sol·licitud, per no atendre els terminis corresponents o per falta de documentació, també s’han perdut. Una altra mostra que la feina no s’està fent bé. Aquest problema existent no pareix que vaja en camí de solucionar-se, de fet, des de Compromís per Paterna, estem vigilant altres convocatòries vigents que pareix que no s’estan atenent i que suposaran un perjudici encara major per al nostre municipi”, assenyala Carles Martí.

El mateix regidor conclou declarant que “des de Compromís per Paterna demanem a l’equip de govern que es deixe de postureo innecessari amb dinarots, viatges i verbènes vàries per intentar la compra de vots i que es posen a treballar per no perdre cap subvenció més de les que Paterna es pot aprofitar per a millorar la vida dels seus veïns i veïnes”.

Pujar