elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern aprova la baixada d'IBI que va sol·licitar l'Alcalde de Paterna

El Govern aprova la baixada d'IBI que va sol·licitar l'Alcalde de Paterna

  Els paterners i les paterneres veuran reduït el seu rebut de l'IBI en un 3% en 2019. Així ho ha anunciat avui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de conèixer que el Ministeri d'Hisenda ha donat llum verda a la sol·licitud d'actualització dels valors cadastrals del municipi que el primer edil va demanar a principis d'enguany.

  Tal com ha assenyalat l'Alcalde, "amb l'aplicació d'aquests coeficients d'actualització, aconseguirem que els veïns i veïnes de Paterna paguen pels seus habitatges uns impostos concordes als valors del mercat immobiliari al mateix temps que obtindrem uns valors cadastrals més homogenis".

  En aquest sentit, el primer edil ha destacat que "aquesta rebaixa en el rebut de l'IBI se sumisca a la disminució del 8% que es va fer efectiva en 2017 i que suposarà una rebaixa total de més del 11% en 2019, amb un estalvi de 2,5 milions d'euros per als contribuents".

  Referent a açò, Sagredo també ha recordat que "aquesta és la segona actualització consecutiva del valor cadastral dels immobles de Paterna que sol·licita des que va accedir a l'Alcaldia" i ha destacat que "aquesta mesura, no solament suposa la rebaixa del rebut de l'IBI, sinó que també repercutirà en altres impostos i taxes associats al valor cadastral, com la plusvàlua, *IAE, llicències d'activitat i obertura, transmissions patrimonials i actes documentats successions i donacions o IRPF".

  Finalment, l'Alcalde ha destacat "el gran treball que està realitzant l'Executiu socialista amb els comptes municipals, augmentant la inversió en obra pública, millorant els serveis i instal·lacions al mateix temps que rebaixa la pressió fiscal als veïns i veïnes".

  Pujar