31 d’octubre de 2020 31/10/20

Creu Roja Nules-Betxí registra un repunt de població afectada per la crisi sanitària

Creu Roja Nules-Betxí registra un repunt de població afectada per la crisi sanitària - (foto 1)
  • L'assemblea local estrena nova seu adaptada a les necessitats actuals i esperen poder iniciar en breu la segona fase

MÉS FOTOS
Creu Roja Nules-Betxí registra un repunt de població afectada per la crisi sanitària - (foto 2)
Creu Roja Nules-Betxí registra un repunt de població afectada per la crisi sanitària - (foto 3)
Creu Roja Nules-Betxí registra un repunt de població afectada per la crisi sanitària - (foto 4)

Amb la crisi sanitària actual, l'assemblea local de Creu Roja Nules-Betxí ha mobilitzat recursos i personal per a poder atendre la població afectada. De fet, l'entitat ha notat un augment en el nombre de persones que han trucat a les portes de Creu Roja per a sol·licitar ajuda.

Com era d'esperar, l'entitat social ha estat a l'altura de les circumstàncies realitzant el repartiment d'aliments a domicili per a reduir risc de contagi, realitzant pedagogia al carrer per a informar sobre l'ús de màscares, com realitzar la rentada de mans i atenent per telèfon a les persones que havien perdut el seu lloc de treball, que estaven confinades en haver donat positiu i que no sabien a qui acudir.

Vicente Nebot, president de l'assemblea local de Nules-Betxí, ha assegurat que durant la pandèmia “hem registrat un repunt de persones que necessiten ajuda”. Actualment Creu Roja atén a més de 60 famílies, però preveuen que aquesta xifra s'incremente perquè l'Ajuntament de Nules deixarà d'estar en el banc d'aliments.

No obstant això, per a poder assumir aquest previsible increment de població que necessitarà l'ajuda de Creu Roja, “el consistori ens ha donat una ajuda de 5.000 euros per a contingència fins a final d'any perquè entenen que tindrem més volum de gent”.

Així doncs, per a poder realitzar una millor atenció, Creu Roja Nules-Betxí ha ampliat la plantilla amb la contractació d'un tècnic a mitja jornada.

Així mateix, amb l'actual crisi, l'assemblea de Creu Roja Nules-Betxí està realitzant molta pedagogia amb l'ingrés mínim vital. “Nosaltres no ho podem tramitar, però si informem la gent sobre què ha de fer i on ha d'acudir”, ha explicat Nebot. I “amb a volta al col·le, hem ajudat a famílies que no poden fer front als llibres”, ha continuat.

Nova seu

Des de mitjan agost, l'assemblea local de Creu Roja de Nules-Betxí, amb 50 voluntaris actius, disposa d'una nova seu totalment adaptada a les necessitats actuals. Amb la primera fase, s'ha construït un espai per a l'aparcament de vehicles, condícies adaptades, aula de formació, recepció i una sala per a emmagatzemar els aliments.

L'entitat espera iniciar en breu la segona fase per a construir en la primera planta els despatxos, aules de formació, condícia adaptada, sala de treball, una sala de convivència per al voluntariat i un espai per a guardar l'estoc d'aliments.

Pujar