elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules consciencia sobre el valor de l'aigua

Nules consciencia sobre el valor de l'aigua
  • L’ajuntament i Facsa organitzen una jornada amb tallers i activitats per als escolars

En un context com l’actual, en el qual gran part del territori del país travessa una situació d’escassetat hídrica, l’Ajuntament de Nules dona un pas endavant en el seu objectiu d’elevar el valor d’aquest recurs i impulsar una cultura de l’aigua entre la ciutatania.

En aquest sentit, el regidor del Cicle Integral de l’Aigua del municipi, Adrián Sorribes; el regidor de Sanitat, Ramón Martínez; i la cap del servei i subdirectora de Gestió d’Abonats i Millora Continua de Facsa, Raquel Ginés, han visitat hui una xicoteta mostra que s’ha instal·lat en un punt estratègic de la localitat, com és la plaça Major de Nules.

Aquesta mostra compta amb uns panells que ofereixen informació clau sobre la importància de l’aigua per al desenvolupament de la indústria, sobre els innombrables beneficis per a la salut de les persones, així com dades sobre l’origen de l’aigua en el municipi i el seu consum, o consells sobre bones pràctiques per a fer un ús responsable d’aquest recurs.

De fet, des del consistori es vol destacar la importància d’aquests tipus de campanyes de conscienciació per a la població, i el regidor Adrián Sorribes assenyala que “davant la situació actual des de les administracions públiques hem de portar a terme accions per a conscienciar a la ciutadania del valor de l’aigua, i al mateix temps donar informació i recomanacions per a fer un ús responsable”.  

Jornada per a escolars

Així mateix, l’Ajuntament de Nules i Facsa han organitzat una jornada amb tallers i activitats dirigida a escolars, que tindrà lloc dijous 30 de maig, també a la plaça Major. L’alumnat de primer i segon de Primària d’algunes escoles del municipi participaran de les activitats programades per a aquesta iniciativa educativa, amb la qual tant el consistori com Facsa busquen conscienciar sobre el valor de l’aigua en les nostres vides des d’edats primerenques.

La jornada estarà plena de tallers i d’activitats entre les quals destaquen un contacontes, un taller per a aprende a elaborar un filtre d’aigua per a eliminar la contaminació, o un taller que s’emmarca en el programa educatiu de Facsa anomenat “El curso del agua”. En aquest taller, els escolars realitzaran un experiment per a simular l’embrutament de l’aigua en els habitatges, el recorregut pel clavegueram  i els tractaments en la EDAR per a que coneguen el cicle integral de l’aigua.

 

MÉS FOTOS
Nules consciencia sobre el valor de l'aigua - (foto 2)
Nules consciencia sobre el valor de l'aigua - (foto 3)
Pujar