Castellano

La primera donació de sang de 2021 serà a La Nucia

La primera donació de sang de 2021 serà a La Nucia
  • El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana es desplaçarà al centre social El Cirer de 17 a 20,30 hores

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana es desplaça dilluns que ve 4 de gener al Saló Social El Cirer, per a realitzar la primera captació de sang de 2021. Tots els interesad@s a participar en aquesta jornada de donació de sang han de dirigir-se el dilluns 4 de gener de 17 a 20,30 hores en el Saló Social El Cirer. Des de la regidoria de Sanitat es recorda que “Dóna Sang, salva 3 vides” i #HazteDonanter #ComparteVida

La participació a La Nucia ha augmentat considerablement en les últimes captacions, de fet, en la donació extraordinària de Nit de Nadal van haver 57 donants. Però tota ajuda és poca ja que es necessiten diàriament a la província d'Alacant 250 donacions, que és el que utilitzen globalment cada jornada els hospitals de la nostra província. Recordem que “la sang no es pot fabricar” i que l'única manera d'obtenir-la és mitjançant “la donació solidària, voluntària i altruista”.

Requisits

Els requisits generals per a donar sang és ser major de 18 anys i menor de 65 anys i pesar més de 50 quilos. És imprescindible beure abundantment i menjar abans de donar sang i es pot donar, encara que es tinga el colesterol elevat. Cada adult pot donar sang quatre vegades a l'any en el cas dels homes i 3 vegades en el cas de les dones. Per a donar sang no és necessari preinscriure's pel que els nous donants poden acudir directament al Saló Social El Cirer el dilluns 4 de gener de 2021 de 17 a 20,30 hores.

#1Donación3Vidas

En 2020 s'han incrementat el nombre de captacions de sang del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana a causa de les necessitats del Banc de Sang de la Província d'Alacant, les facilitats que ofereix l'Ajuntament de La Nucia i la gran solidaritat de l@s veïns i veïnes nucier@s. Durant la Crisi Sanitària de la Covid-19 en comptes de disminuir les donacions han augmentat, xifres que demostren la “gran solidaritat nuciera”.

Recordar que per la “pandèmia” no es poden realitzar captacions de sang en centres de salut, universitats, instituts, etc, però les necessitats als hospitals són les mateixes: “es necessita sang, per a salvar vides”. Cada dia en els centres hospitalaris de la província d'Alacant necessiten un global de 250 bosses diàries de sang per a tractaments oncològics, operacions, transfusions, etc. Cal recordar que “la sang no es pot fabricar” i que l'única manera d'obtenir-la és mitjançant “la donació solidària, voluntària i altruista”.

Donació Segura

El Centre de Transfusions ha redoblat les mesures de precaució en les captacions de sang durant la “Crisi Sanitària del Coronavirus”. Per a tranquil·litat dels donants s'informa que el Saló Social El Cirer és un espai segur i que els que treballaran en ell extremen les mesures d'higiene i d'autocura. Els donants que hagen tingut durant els últims 14 dies afeccions respiratòries o febre no han d'acudir a donar. A la sala de donació hi haurà un cartell recordant: la distància de seguretat, que en arribar es llaven les mans amb el gel hidro-alcohòlic i no compartir el bolígraf. És imprescindible que el donant acudisca amb màscara. La primera captació de sang de 2021 a La Nucia tindrà lloc el dilluns 4 de gener en el Saló Social El Cirer de 17 a 20,30 hores.

Pujar