Castellano

La Universitat d’Alacant organitza una jornada per a potenciar el turisme gastronòmic als municipis d’interior a la seu de la Nucia

La Universitat d’Alacant organitza una jornada per a potenciar el turisme gastronòmic als municipis d’interior a la seu de la Nucia
  • Experts convocats pel Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra UA-Dénia i l’Ajuntament de la Nucia reflexionaran sobre l’oportunitat que representa el turisme gastronòmic per a dinamitzar l’economia dels municipis d’interior

 

La jornada tindrà lloc el dia 7 de maig a la Seu Universitària de la Nucia i s’hi analitzaran les possibilitats que el turisme gastronòmic ofereix tant per a l’organització d’activitats tradicionals com per a altres de més innovadores. Al mateix temps s’hi discutirà com es pot ajudar a desestacionalitzar l’oferta turística i contribuir a definir la imatge de marca d’una destinació per a diferenciar-se de la competència. 

La conferència inaugural serà a càrrec de Salvador Palazón, catedràtic de Geografia Humana de la UA, que ha coordinat aquesta jornada juntament amb María Jesús Jumilla Manzanedo, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de la Nucia. 

Obrirà la sessió de vesprada David Mora, coordinador del màster en Gestió i Disseny d’Experiències de Turisme Gastronòmic del Basque Culinary Center, amb una conferència en que parlarà sobre exemples de turisme gastronòmic com a via de desenvolupament per a emprenedors i destinacions rurals. 
 
Dues taules redones debatran sobre l’espai d’oportunitats i reptes que representa el turisme gastronòmic. La primera comptarà amb la presència de Bernabé Cano, alcalde de la Nucia; Juana Jordá, directora del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra UA-Dénia; Ángel Murcia, que representarà Turisme Comunitat Valenciana, i José Mancebo, director del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca. La taula estarà moderada per Belén Arias, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana.

La segona taula aplega professionals reconeguts com Francisco Cano, que representarà l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant; Cristina Figueira, xef del restaurant El Xato (situat a la Nucia i reconegut amb una estrella Michelin i un sol Repsol); Antonio Serrano, del Grup Cases Noves; Kiko Ripoll, del Celler Mar de Vins; Lourdes Rubio, gerent de la Ruta del Vi d’Alacant, i Hugo Quintanilla, gerent de Señoríos de Relleu. Estarà moderada per la periodista gastronòmica Ángeles Ruiz, de la Universitat d’Alacant.

La jornada, que pretén tenir un caràcter teoricopràctic, clourà les sessions de matí i de vesprada amb uns tasts didàctics que maridaran, respectivament, vins i olis amb productes locals. 

Adreçada preferentment a professionals del sector turístic i gastronòmic, així com a estudiants i titulats universitaris, la jornada està oberta també a totes les persones que estiguen interessades a conèixer més bé en què consisteix el turisme gastronòmic o estiguen considerant emprendre en aquesta activitat tan apassionant.

L’assistència és gratuïta, però cal inscriure-s‘hi, ja que les places són limitades i comptaran amb certificat acreditatiu d’assistència i participació. El termini d’inscripció romandrà obert fins al 2 de maig.

 

Pujar