elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cotxes de luxe, joies, salons de jocs i armes: una banda criminal d'Alacant assalta xalets i intenta matar a un dels seus membres

Cotxes de luxe, joies, salons de jocs i armes: una banda criminal d'Alacant assalta xalets i intenta matar a un dels seus membres
  MÉS FOTOS
  Cotxes de luxe, joies, salons de jocs i armes: una banda criminal d'Alacant assalta xalets i intenta matar a un dels seus membres - (foto 2)
  Cotxes de luxe, joies, salons de jocs i armes: una banda criminal d'Alacant assalta xalets i intenta matar a un dels seus membres - (foto 3)

  La Guàrdia Civil ha detingut a nou persones pertanyents a una organització criminal dedicades a cometre robatoris en habitatges de luxe a Finestrat (Alacant). S'han recuperat 22.000 euros en efectiu, sis rellotges valorats entre 200.000 i 400.000 euros cadascun, joies i diversos dispositius digitals. També s'han intervingut onze vehicles de motor d'alta gamma (cinc turismes i sis motocicletes) utilitzats per l'organització per als seus propis desplaçaments i cometre els robatoris.

  A més, han sigut intervinguts tres drons, 28 rèpliques d'armes de foc curtes i de guerra, una pistola elèctrica incapacitant i una defensa extensible.

  La investigació es va iniciar a l'agost del passat any, quan els agents van tindre coneixement de la possible existència d'una organització criminal assentada a la província d'Alacant, presumptament dedicats a cometre robatoris violents en domicilis de luxe a la Marina Baixa.

  Es tractava d'un grup de l'est d'Europa que havia perpetrat diversos robatoris amb violència en domicilis de Finestrat causant lesions de consideració als habitants dels habitatges assaltats. Als presumptes autors els constaven nombrosos antecedents per delictes similars als seus països d'origen, a més de tràfic de drogues. Fins i tot, a un dels principals col·laboradors del líder li constava un delicte d'assassinat comés a Ucraïna l'any 2018 dins de les activitats realitzades en l'organització criminal de la qual era membre.

  Locals comercials, diversos tallers i un saló de jocs en línia

  Els membres del grup residien en les localitats d'Alacant, Calp, Finestrat i La Nucia. A Alacant comptaven a més amb diversos locals comercials, diversos tallers i un saló de jocs en línia, utilitzats per al blanqueig del capital procedent de l'activitat criminal.

  El líder del grup, un home de 28 anys de nacionalitat ucraïnesa que residia a Finestrat, portava un alt nivell de vida a Espanya i es desplaçava en vehicles d'alta gamma acompanyat d'una comitiva que feia les funcions de seguretat personal, viatjant constantment i allotjant-se en hotels de luxe de la província. S'allotjava en un xalet propi en esta localitat, amb vigilància personal permanent i amb un circuit de càmeres d'última tecnologia i lectors de placa de matrícula a l'entrada al recinte. Durant el registre, els agents van localitzar una sala de control on els “vigilants” analitzaven totes estes dades captades pels dispositius de control.

  Detenció il·legal i intent d'homicidi a un dels membres de l'organització

  En el transcurs de l'operació, els agents van comprovar que l'organització havia detingut de manera il·legal i intentat matar a un dels membres del grup al qual li atribuïen “haver traït al líder”.

  Per tal motiu, es van registrar cinc domicilis situats a Alacant, Calp, Finestrat i la Nucia, i tres locals comercials situats en la capital. D'estos comerços, dos d'ells eren suposats tallers mecànics i el tercer un saló de videojocs situat en el centre de la ciutat d'Alacant amb una insignificant activitat comercial.

  Als detinguts se'ls imputen els delictes de robatoris amb violència i intimidació, lesions, tinença il·lícita d'armes, pertinença a organització criminal, a més de detenció il·legal i temptativa d'homicidi a un dels membres del grup.

  L'operació ha sigut desenvolupada per l'Equip de Patrimoni de la Unitat Orgànica de Policia Judicial i el Grup d'Informació de la Guàrdia Civil d'Alacant i dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Benidorm.

   

  Pujar