Castellano

La Nucia s'il·lumina de violeta contra la “Violència de Gènere”

La Nucia s'il·lumina de violeta contra la “Violència de Gènere”
  • La Nucia ha engegat diferents activitats per commemorar la setmana del 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les dones

La Nucia s'il·lumina de violeta aquesta setmana amb motiu del “Dia Mundial Contra la Violència de Gènere”. Fins diumenge que ve l'Ajuntament de la Nucia, Pavelló Muixara i l'Estadi Olímpic s'il·luminen de color violeta per sumar-se a la campanya mundial per a l'“Eliminació de la Violència contra les Dones”.

Des del passat dilluns 22 de novembre i fins al diumenge 28 de novembre l'Estadi Olímpic, el Pavelló Muixara i l'Ajuntament de La Nucía s'il·luminen de color violeta pel Dia Mundial contra la Violència de Gènere, que se celebra demà dijous: 25 de novembre.

D'aquesta manera es vol donar visibilitat a la lluita contra aquesta “xacra social” i conscienciar la societat de l'”Eliminació de la Violència contra les Dones”, ja que el 2021 a Espanya han estat assassinades 37 dones i 5 menors.

La Nucia ha posat en marxa diferents activitats per commemorar la setmana del 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les dones, com ara un concurs de grafits o la campanya #Bientrato. Però a més a més, des de l'àrea d'igualtat, que dirigeix ​​Gemma Márquez, treballen durant tot l'any en dos serveis d'atenció directa les víctimes amb l'objectiu d'ajudar-les i acompanyar-les en els moments més complicats.

Compten amb un Servei de Mentores i Acompanyament pensat per acompanyar les víctimes en moments molt delicats com la interposició de denúncia i judici ràpid en els períodes i horaris en què l'administració no presta els seus serveis o només hi ha serveis mínims, com ara vacances o fins de setmana. I un Servei d'Emergència que garanteix l'allotjament i la manutenció els primers dies fins que es resolen els ajuts econòmics o ingressos en recursos especialitzats per a aquelles dones que han d'abandonar els domicilis i no tenen mitjans econòmics ni xarxa de suport.

Les dones que ho necessitin poden trucar al telèfon de la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament 687 63 53 71 i al Servei de Mentores gestionat per l'Associació Dones amb Veu Marina Baixa 664 105 541.

Pujar